Mai mult timp pentru a face dragoste

/ / Modificat: 2013-12-02
Mai mult timp pentru a face dragoste

Printre multe schimbari care se petrec in viata ta dupa nastere se strecoara o provocare majora - reluarea vietii sexuale de odinioara. Energia si orele intregi pe care le investesti exclusiv in ingrijirea bebelusului tau iti lasa foarte putin timp pentru a face dragoste. Mai mult, oboseala intensa te determina sa dedici clipele de ragaz odihnei, inainte de toate. Iata cum reintroduci romantismul in programul tau zilnic.

Dupa ce medicul iti ofera unda verde pentru sex, este absolut firesc sa nu faci din acest lucru o prioritate. Solicitarile fizice si emotionale ale bebelusului sunt coplesitoare, de aceea majoritatea noilor mamici si tatici manifesta un interes scazut pentru activitatea intima o buna bucata de vreme.

Ritmul reluarii intimitatii


Imediat ce simti ca organismul tau s-a refacut, este important sa tii cont de faptul ca si partenerul ar putea sa aiba anumite retineri. In general, femeile se tem ca sexul sa nu le provoace durere, iar barbatilor le este frica sa nu-si raneasca partenera.

Asigura-te ca ati avut ragazul necesar pentru a va simti din nou confortabil in timpul sexului si stabiliti impreuna momentul potrivit pentru a face dragoste.

Foto: motherandbaby.ninemsn.com.au

Programarea timpului pentru intimitate


Atunci cand amandoi va recapatati libidoul, felul in care iti gestionezi timpul si atitudinea fata de partener sunt doua aspecte esentiale in reluarea activitatii sexuale multumitoare din trecut.

  • profita de fiecare moment liber cu el: pregateste atmosfera potrivita incitandu-i imaginatia inainte de momentele intime (trimite-i un mesaj "obraznic" la serviciu, mangaie-i piciorul in timp ce conduce); astfel, va fi suficient de stimulat acasa, inca sa uite de alte preocupari si sa astepte cu nerabdare clipele intime.
  • mergeti la culcare mai devreme: uita de micile sarcini de care te ocupi seara, dupa ce adoarme copilul (ordine in dulap sau organizarea facturilor); foloseste acest timp exclusiv pentru dragoste;
  • fii flexibila: daca inainte nu te dadeai in vant dupa sexul matinal sau cel de la pranz, acum orice ragaz este excelent pentru voi; bucura-te de moment si uita de vechile tabieturi;
  • prioritizeaza sexul: faceti dragoste intai, nu in cele din urma; de pilda, in loc de curatenie, manichiura, TV si sex, vei prefera curatenie, sex, machiura si TV;
  • fa-ti timp pentru voi: apeleaza la ajutorul unei bone o data pe saptamana, pentru a iesi la o intalnire romantica; in acest fel, veti avea dispozitia necesara sa va iubiti cel putin la fel de pasional ca inainte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex dupa nastere Viata sexuala dupa nastere Sex parinti

Articole recomandate

Citeste si despre