Viata intima dupa nastere. Lucruri pe care trebuie sa le stii

/ / Modificat: 2016-07-27
Viata intima dupa nastere. Lucruri pe care trebuie sa le stii

Viata intima dupa nastere ti se va parea o cu totul alta experienta. Nimic din ce ai facut pana sa ramai insarcinata nu va mai fi la fel. In plus, mintea si organismul iti impun cateva reguli si restrictii si idei la care nu te gandeai. Afla care sunt lucrurile pe care multe mamici ar fi vrut sa le stie despre sexul de dupa nastere inainte de a ramane insarcinate!

Prima data cand vei face dragoste dupa nastere ar putea fi mai rau ca la dezvirginare

Perioada de dupa nastere este incarcata emotional si bogata in schimbari hormonale, fizice si psihologice. Chiar daca nu te astepti, s-ar putea ca primul contact sexual de cand devii mama sa ti se para chiar infricosator, dureros si ceva cu totul nou. Unele femei chiar plang atunci cand o fac prima oara dupa nasterea copilului.

Te poti simti mai sexy si mai frumoasa ca niciodata

Cand devin mame, femeile au o stralucire aparte si un tonus bun. In plus, sanii inca sunt destul de mari, poti consuma un pic de vin cu partenerul, poti reimbraca o parte din desuuri si in plus, ideea ca "esti mama copilului tau" ar putea fi un afrodiziac natural de mare succes.

Alaptarea nu este o metoda contraceptiva

Chiar daca in alaptare sansele de a ramane insarcinata sunt foarte reduse, nu sunt deloc nule. De aceea trebuie sa iei in considerare, impreuna cu medicul tau, o metoda contraceptiva suplimentara pentru aceasta perioada. Multe mamici s-au riscat si au testat pe pielea lor ca alaptarea nu reprezinta un mijloc de preventie a sarcinii.

Nu vei crede partenerul cand iti va spune ca esti mult mai sexy dupa nastere

Desi el vorbeste serios cand iti spune ca ai un trup mult mai apetisant acum, dupa ce ai nascut, probabil ca tu nu vei crede. Iti va veni in minte numai faptul ca din sani iti curge lapte, ca ai inca o burtica destul de mare, ca ai si vergeturi etc. Tot ce conteaza e ca el inca te doreste, nu crezi?

Probabil ca va trebui sa te prefaci ca ai orgasm o perioada

Oboseala cauzata de ingrijirea bebelusului, conditia organismului dupa nastere, stresul, emotiile si alte piedici ar putea sta in calea orgasmului tau la primele contacte sexuale dupa nastere. Insa nu vei dori sa iti dezamagesti partenerul si vei mima orgasmul. Probabil ca te gandesti ca nu intelege aceste lucruri si ca are aceleasi asteptari ca inainte de sarcina! Comunicarea deschisa cu partenerul ar putea rezolva aceste frustrari!

Nevoile bebelusului vor pune capat multor tentative

Orice tresarire a bebelusului din camera alaturata sau din patut va fi suficienta pentru a va deconecta din atmosfera incinsa in care abia intraserati. Si se va intampla de nenumarate ori acest lucru, asa ca trebuie sa fii pusa in garda.

Libidoul tau este mai scazut dupa nastere, iar nerabdarea partenerului te-ar putea frustra

Imediat dupa nastere, chiar in primele luni dupa, libidoul tau va avea de suferit si nu vei mai avea aceeasi dorinta sexuala cu care l-ai obisnuit pe partener. Insa acesta insista si acest lucru te poate frustra si infuria. Incercati sa comunicati deschis si sa depasiti impreuna aceasta problema, care este trecatoare.

Vaginul largit de dupa nasterea vaginala ar putea fi o piedica

Largirea vaginului dupa nastere este o problema delicata cu care se confrunta femeile dupa o nastere vaginala. Desi este o conditie temporara si care are solutii ea poate complica viata sexuala, cu repercusiuni asupra cuplului: racirea relatiei dintre voi, retinerea ejacularii la barbati in timpul actului sexual, scaderea sensibilitatii sexuale a partenerului, lipsa orgasmului incazul tau (din cauza reducerii mecanice prin frictiune).

Vei avea nevoie constant de lubrifiant

Schimbarile hormonale postpartum nu sunt prietenele cele mai bune ale sexului. Vei constata, in special daca alaptezi, o uscaciune vaginala. Din aceasta cauza, specifica acestei perioade, veti avea nevoie de lubrifianti pentru o viata sexuala satisfacatoare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre