Libido scazut dupa nastere

/ / Modificat: 2013-12-11
Libido scazut dupa nastere

Libido scazut dupa nastere

Dupa nastere, majoritatea femeilor trec prin schimbari hormonale care le pun in cui pofta de sex pe termen nedefinit. Multe dintre ele se ingrijoreaza atunci cand experimenteaza aceasta stare si se intreaba daca nu cumva este ceva permanent.

Este normal sa ai un libido scazut imediat dupa nastere!

Libidoul sau dorinta de sex diminuata dupa nastere reprezinta un subiect delicat care ingrijoreaza o multime de proaspete mamici. Totusi este o stare normala, spun specialistii. Travaliul si nasterea sunt procese traumatizante pentru organismul tau si au nevoie de timp pentru a se reface. In plus, pot aparea si efecte secundare psihologice precum depresia postapartum sau mici stari de apatie si tristete care duc departe de tine gandurile despre sex.

Cat poate dura lipsa apetitului sexual dupa nastere?

Medicii recomanda proaspetelor mamici un repaos sexual de 6 saptamani dupa nastere, tocmai pentru a da organismului sansa de a se reface. Uneori insa, aceasta perioada se poate extinde si la cateva luni.

Aceasta stare se poate prelungi saptamani dupa nastere sau chiar luni. In mai multe statistici realizate pe esantioane de femei care nascusera recent s-a constatat ca la 3 luni de la nastere:

  • 20% dintre ele nu aveau sau prezentau intr-o proportie extrem de mica dorinta de sex;

  • 21% dintre femei prezentau o totala lipsa de apetit sexual, ba chiar o aversiune fata de activitatea sexuala in sine.

De ce apare libidoul scazut dupa nastere?

La aceasta stare a femeilor dupa nastere contribuie mai multi factori:

  • oboseala fizica si psihica postpartum prin care trece mama, cauzata de ingrijirea permanenta a bebelusului care se poate intinde pe luni de zile;

  • recuperarea corporala dupa chinurile prin care trece femeia la nastere (in travaliu, la momentul nasterii);

  • schimbarile hormonale care apar dupa nastere;

  • teama de a nu experimenta dureri la primul contact sexual dupa nastere;

  • complexele fizice si sentimentul ca nu mai sunt atractive (dupa nastere, majoritatea femeilor experimenteaza tot felul de probleme corporale care le pun imaginea intr-o lumina mai putin favorabila);

  • teama de a nu ramane insarcinate din nou (exista aceasta temere mai mult sau mai putin constienta a proaspetelor mamici).

Si comunitatea Copilul.ro iti vine in ajutor, pentru ca mamicile au dezbatut pe forum tema sexului dupa nastere si au evidentiat si ele cateva motive pentru care dorinta sexuala este redusa. Pe langa cele amintite mai sus, pe care le-au vehiculat si ele in discutii, au mai identificat:

  • stresul;

  • traumele suferite de organele genitale;

  • lipsa lubrifierii naturale care poate dura ana la 8-10 saptamani;

  • lipsa timpului.

Cum se trece peste lipsa apetitului sexual dupa nastere?

Vestea buna i este ca acest libido scazut aparut postpartum este doar temporar. Cu multa rabdare si cu o comunicare deschisa cu partenerul, precum si cu intelegere din partea acestuia, activitatea sexuala a cuplului vostru va reveni la normal in cel mai scurt timp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Libido scazut nastere Sex dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre