Operatia de cezariana nu s-a sudat!

/ / Modificat: 2007-04-27
Operatia de cezariana nu s-a sudat!
Intrebare:

- Care ar putea fi cauza pentru care operatia de cezariana nu s-a sudat complet (a doua), desi nu am facut nici o infectie, genital nu am probleme, cu glicemia stau foarte bine. Dupa legarea trompelor m-am ingrasat cam 20 kg peste medie (am 1,56m si 74 kg).

Raspuns:




 

Ceea ce descrieti dumneavoastra constituie un viciu de cicatrizare, lucru care poate apare in afara conditiilor enumerate de dumneavoastra si in cazul in care sutura acestei cicatrice a fost supusa fortelor de tractiune in urma unui efort efectuat inainte ca aceasta sa se fi sudat corespunzator.

Va trebui sa va prezentati pentru un consult la medicul care a realizat operatia cezariana, el fiind cel mai in masura sa evalueze situatia, cunoscând atât evolutia sarcinii, a actului operator cat si cea post-operatorie.

Daca acest consult nu se poate realiza, cel putin ar trebui sa apelati la un consult chirurgical, pentru a se aprecia in ce masura este posibila si oportuna o reinterventie de modificare aspectului cicatricei si implicit a simptomatologiei induse de conformatia acesteia.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre