Lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre corpul tau de dupa nastere

/ / Modificat: 2019-01-28
Lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre corpul tau de dupa nastere

Corpul tau trece prin multe schimbari atunci cand ramai insarcinata, insa ce se intampla dupa nastere?

Daca planul tau este sa te reintorci la forma initiala cat mai repede cu ajutorul dietei si a exercitiilor fizice, trebuie sa mai stii si cateva lucruri, adesea nespuse, despre transformarile corpului tau pe care le vei observa in lunile de dupa venirea pe lume a bebelusului.

Abdomenul tau nu va mai arata niciodata la fel

Departarea muschilor drepti abdominali, sau diastasis recti, apare in urma cresterii in volum a uterului si de obicei se reface in primele saptamani de dupa nastere, insa exista si cazuri cand muschii nu se mai apropie, ceea ce favorizeaza aparitia burticii de mamica.

Desi multe programe de fitness promit ca pot elimina o astfel de burtica, acest lucru depinde de puterea de recuperare a fiecarui organism in parte, uneori fiind nevoie de o operatie chirurgicala pentru a corecta afectiunea. Asa ca daca nu reusesti sa dai jos ''burtica'' cu exercitii fizice, fie obisnuieste-te cu ea, fie pregateste-te sa intri in sala de operatii.

Nici podoaba ta capilara nu va mai fi ce a fost

Este posibil ca in timpul sarcinii parul tau sa capete o noua vitalitate si stralucire; multe femei sustin insa ca dupa nastere, incep sa piarda din podoaba capilara, textura parului se schimba si firele albe isi fac aparitia la scurt timp dupa venirea pe lume a bebelusului.

Vezica urinara isi face de cap

Dupa sarcina, multe mamici descopera ca sufera de o usoara incontinenta urinara de fiecare data cand alearga, stranuta sau rad, in timp ce alte mamici sustin ca dupa sarcina vezica s-a marit si nu mai trebuie sa alerge la baie din ora in ora, asa cum o faceau inainte sa ramana insarcinate.

Cicatricea operatiei de cezariana

Majoritatea mamicilor o privesc ca pe o insigna de onoare a maternitatii, dar multe dintre ele admit ca ani mai tarziu dupa venirea pe lume a copiilor lor, cicatricea inca mai doare uneori. Si sa nu te surprinda daca desi cel mic este deja in clasele primare insa tu simti inca o senzatie demancarime in jurul ei.

Incepi sa traiesti pe picior mare

Se pare ca cel putin pentru o perioada de timp, daca nu chiar permanent, ti se va mari piciorul in timpul sarcinii. Frustrant si costisitor cand te gandesti la perechile de pantofi pe care nu le vei mai putea incalta, insa nu te grabi sa arunci nimic in primele sase luni dupa nastere.

Ruptura de perineu

Din pacate, foarte rar se intampla ca atunci cand te intalnesti cu alte mamici sa apara discutii despre ruptura de perineu, insa adevarul este ca multe femei se confrunta cu aceasta problema dupa ce dau nastere bebelusilor lor

Desi ruptura de perineu nu este o afectiune severa, ea poate sa afecteze calitatea vietii de zi cu zi; poti incerca sa previ aparitia sa daca faci exercitii Kegel.

Unele lucruri nu mai revin la normal

Cu ajutorul dietei si al exercitiilor fizice (specialistii recomanda sa nu exersezi mai devreme de primele 6 saptamani de la nasterea copilului) corpul tau poate reveni la formele de dinainte de a ramane insarcinata, dar uneori, unele lucruri sunt imposibil de corectat, cum ar fi faptul ca posteriorul tau nu se mai micsoreaza oricate exercitii ai face zilnic.

Pana la urma, venirea pe lume a unui copil te schimba, iti schimba viata, iti schimba sentimentele, trairile, gandirea, iti schimba prezentul si viitorul, asa ca nu ar trebui sa te surprinda nici o modificare, permanenta sau nu, a corpului tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre