Ora de aur si importanta ei pentru copil

/ / Modificat: 2018-12-28
Ora de aur si importanta ei pentru copil

Ora de aur (sau golden hour, in limba engleza) este termenul folosit pentru prima intalnire dintre mama si bebelus. In acel moment, micutul este atent si are instinctul de aspiratie ascutit.

Deci este momentul potrivit pentru el sa fie in bratele mamei sale pentru prima data si sa creeze o legatura cu ea prin alaptare.

Ora de aur si primul alaptat

Stimularea alaptarii imediat ce copilul se naste creste productia de oxitocina de la mama. Acest hormon scade riscul de hemoragie, deoarece stimuleaza contractiile uterine si expulzarea placentei. Dupa aceasta prima alaptare, bebelusul intra intr-un somn profund, care poate dura intre 8 si 12 ore."

Ceasul de aur" vorbeste despre un moment de maxima importanta atat pentru mama, cat si pentru copil. Cu toate acestea, in multe cazuri, aceste momente nu sunt respectate și procedurile medicale care sunt intotdeauna necesare, imediat dupa nastere, au prioritate.

Recomandari

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea in prima ora a vietii bebelusului si mai multe studii arata ca aceasta prima hranire scade mortalitatea infantila si creste sansele ca mama sa-si alapteze copilul mai mult timp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama si bebelus Alaptare

Articole recomandate

Citeste si despre