Povestea nasterii Irinei

/ / Modificat: 2011-06-28
Povestea nasterii Irinei

Mamica albinuta_eu

Bebelusa Irina, nascuta prin cezariana

Povestea mea incepe la inceputul lunii iulie, cand eram intr-o vizita la parintii mei. Cumnata mea Veronica era ingrijorata ca nu putea sa ramana insarcinata si tot se uita pe toate site-urile unde gasea informatii despre ovulatie.

Stand de vorba cu ea si incercand sa o linistesc, i-am spus ca va reusi intr-o zi sa devina mamica. Imi spunea ca nu mai crede nimic si ca si-a pierdut orice speranta sa devina mamica. Atunci eu i-am spus cumnatei mele ca eu voi incerca sa raman gravida urmand sfaturile gasite de ea pe site-uri si respectand data ovulatiei. Zis si facut.

Seara vine sotul meu acasa si ii spun ca vreau sa incercam exact in ziua ovulatiei sa vedem daca se prinde ceva. Dupa 2 saptamani revin in vizita la parintii mei, care, vazandu-ma cam ofilita la fata, imi spun sa merg la control sa vad ce am.

Eu deja suspectam ca am ramas insracinanta, deoarece nu imi venise menstruatia, dar vroiam sa fiu sigura inainte sa imi anunt sotul si familia. Cobor la farmacie si cumpar un test barza, merg acasa, il fac si intru in dormitor cu mama si asteptam impreuna rezultatele cum se specifica pe eticheta produsului. La cateva minute verificam si vedem ca se vad doua linute roz, dar foarte slabe la culoare. Intre timp vine si cumnata mea de la serviciu si ii arata si ei rezultatul, dar nici ea nu era prea sigura si am decis sa coboram din nou la farmaciei si sa ii aratam asistentei sefe.

Ne-a confirmat pe loc ca eram gravida si ne intorceam fericite acasa. Eram fericita si vroiam sa imi sun sotul si sa ii spun ca va deveni tatic, dar am vazut cateva lacrimi la cumnata mea care era ingrijorata ca ea nu va deveni mamica.

Am linistit-o, spunandu-i ca vom avea grija impreuna de copilul meu care se va naste pana i se va indeplini si ei dorinta intr-o zi. Ajungem acasa, iau telefonul, imi sun sotul si il anunt ca va deveni tatic. Nu-i venea sa creada, imi spunea ca glumesc cu el. Seara ii arat testul barza si imi da un pupic mare si tremura de emotie si abia astepta sa dea vestea pe la prieteni si la serviciu.

In ziua urmatoare, merg la serviciu si o colega tocmai anunta ca este gravida, asa ca am hotarat sa mai astept 2 saptamani pana voi anunta si eu. Sarcina a fost usoara, fara greturi si fara probleme. Am decis sa o tin sub supraveghere la Spitalul Universitar cu domnul doctor Cristian Pelteu.


Imi doream foarte mult sa nasc normal, dar nu s-a putut din cauza faptului ca fetita avea cordonul ombilical in jurul gatului dupa ore de chin in durerile nasterii. In ziua cand am aflat ca voi avea fetita, doamna doctor de la ecografie imi spune: vezi acolo 2 linii? O buza, 2 buze si asta este crapatura, deci este fetita.

Am sarit in sus de fericire. Nu tineam neaparat cont de sexul copilului, tot ce vroiam era sa se nasca sanatos. Asa au trecut 9 luni de sarcina, pline de fericire si atentie din partea tuturor. Fetita mea Irina, care are acum 2 ani si 2 luni, mi-a daruit cel mai frumos martisor, venind pe lume chiar de 01 martie 2009 intr-o duminica. Acum sunt o mamica fericita.

Momentul mult asteptat


Vineri ma plimbam cu parintii mei prin Oraselul Copiilor si chiar in acea zi era Baby Expo, am intrat acolo, m-am plimbat si brusc am simtit mici dureri. Parintii mei au observat ca m-am schimbat brusc si am hotarat sa plecam acasa la ei si sa imi astept sotul.

Sambata seara am avut dureri la fiecare 20 de minute, iar dimineata am chemat salvarea, dar la control ne-au trimis din nou acasa deoarece nu aveau loc unde sa ma interneze chiar daca durerile erau de dimineata cam la 10 minute. Am revenit duminica cu dureri mai mari, mi-au facut multe radiografii si o injectie, asistenta de serviciu spunand ca o sa ma mai linisteasca putin. S-a intamplat exact pe dos si m-au lasat sa astept pe holul spitalului de urgenta aproximativ 6 ore.

Parintii si sotul erau disperati ca cei de la spital nu vroiau sa ma interneze. Intr-un final, vazand ca ma simt rau, m-au internat si, imediat ce m-au asezat in pat, s-a rupt apa. Deoarece doctorul care se ocupa de mine era in drum spre Bucuresti, doctora care era de garda refuza sa ma ajute sa nasc ceea ce a facut ca fetita sa aiba cordonul ombilical in jurul gatului.

In jurul orei 20 a aparut in sfarsit si doctorul meu cu chef sa nasc normal, dar nu am reusit din cauza faptului ca eram deja epuizata dupa ore in sir de dureri de nastere. Doctorita de garda refuza sa il primeasca pe doctorul meu in sala de cezariene pe motiv ca nu este tura lui si ii spunea sa astepte sa se elibereze sala. Vazand doctorita de garda la control ca eram deja in ultima faza de nastere a acceptat sa intre doctorul meu cu mine in cezariana.

La ora 22.30 am devenit mamica unei fetite superbe si, cum am specificat mai devreme, uitandu-ma la ea cat de vioaie si vesela este zi de zi, ma gandesc ca a meritat tot chinul.
Este cel mai frumos martisor pe care il poate primi o mama. Dupa ce am nascut eu am primit vestea ca si cumnata mea a reusit sa ramana gravida si acum avem 2 fetite vesele si pline de viata: Irina si Bianca.

Povestea nasterii tale poate aparea aici!

Trimite-ne povestea ta pe e-mail la info@copilul.ro sau posteaz-o pe blogul tau si trimite-ne link-ul.

Nu uita sa ne trimiti pe mail si fotografii cu tine in timpul sarcinii si cu bebelusul tau!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere cezariana Nastere Dureri travaliu

Articole recomandate

Citeste si despre