Nasterea naturala: 5 beneficii pentru bebe si mama

/ / Modificat: 2016-07-27
Nasterea naturala: 5 beneficii pentru bebe si mama

Nasterea naturala sau vaginala are mai multe beneficii asupra mamei si bebelusului decat oricare alt tip de nastere. Aducerea pe lume a copilului fara medicamente si interventii chirurgicale poate fi un pic mai solicitanta si, uneori, traumatizanta pentru gravida, insa contribuie la o recuperare postnatala mai rapida si faciliteaza initierea alaptarii nou-nascutului. Descopera si alte avantaje importante ale celei mai vechi metode de nastere a copilului!

Nasterea naturala scade riscul de cancer la san la mamici

Unul dintre cele mai importante beneficii ale nasterii vaginale pentru mamici este ca reduce riscul aparitiei cancerului de san. Modificarile hormonale intense care apar dupa nasterea naturala si in timpul alaptarii contribuie la reducerea riscului aparitiei acestui tip de cancer.

Potrivit specialistilor, alaptarea, cu cat este mai indelungata, cu atat protejeaza mai mult femeile de acest pericol. Si absenta acestor schimbari hormonale, care nu apar in nasterea prin cezariana, creste sansele aparitiei tumorilor maligne la san.

Bebelusii nascuti natural au un scopr Apgar mai bun

Datorita faptului ca nou-nascutii sunt mai alerti si activi imediat dupa nasterea naturala, acestia primesc un scor Apgar mai bun decat cei nascuti prin cezariana. In cazul celor nascuti prin interventie chirurgicala, medicii se straduiesc mai mult sa ii faca sa planga si sa le stabilizeze functiile vitale.

Mamicile nu au nevoie de internare lunga si se recupereaza mai rapid

Gravidele care aleg sa nasca natural pot fi externate din spital chiar si a doua zi dupa ce aduc pe lume bebelusul, in absenta aparitiei complicatiilor la ele sau la nou-nascut. Specialistii sustin ca unul dintre cele mai importante avantaje pentru mamici, dupa nasterea naturala, este ca se pot deplasa in voie, chiar si la 1-2 ore dupa ce au adus pe lume bebelusul.

Ele nu sunt nevoite sa stea tintuite la pat, asa cum este dupa cezariana, care presupune realizarea unei interventii chirurgicale. Recuperarea postnatala este mai rapida in cazul mamicilor care nasc natural, deoarece nu au nevoie de repaus la pat pentru inchiderea si vindecarea operatiei, iar riscurile de aparitie a complicatiilor sunt mai mici.

Nasterea naturala faciliteaza alaptarea bebelusului

Potrivit medicilor, la mamicile care nasc natural, lactatia si alaptarea se initiaza mai repede decat la cele care opteaza sa nasca prin cezariana. In plus, se pare ca cele care nasc natural au sanse mai mari sa alapteze mai mult timp bebelusii decat alte mamici.

Mamicile pot ramane din nou insarcinate mai repede si mai usor

Datorita faptului ca nasterea naturala presupune o recuperare mai rapida a organismului, mamicile care vor sa aiba si alti copii pot ramane insarcinate mult mai repede decat in cazul cezarianei.

Nasterea naturala ofera o experienta unica mamicilor

Faptul ca nasterea naturala este o experienta unica in viata femei nu este ceva nou pentru nimeni. Insa, femeile trebuie sa constientizeze ca, uneori, viata nu le ofera decat o singura sansa la acest tip de experienta.

Aproape toate mamicile care au trecut prin acest tip de nastere au declarat ca experienta nasterii naturale este inaltatoare si speciala si ca merita sa treci prin toate durerile si chinurile asociate ei.

Tu crezi ca merita sa induri durerile si disconfortul din timpul nasterii naturale pentru beneficiile acestui tip de nastere? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii nastere naturala Nastere vaginala Nastere naturala

Articole recomandate

Citeste si despre