Ce este nasterea prin hipnoza. Multe celebritati au aplelat la aceasta metoda pentru a scapa de dureri

/ / Modificat: 2018-11-28
Ce este nasterea prin hipnoza. Multe celebritati au aplelat la aceasta metoda pentru a scapa de dureri

Tehnica hipnoparty este una dintre cele mai discutate metode de nastere atat de mame, cat si de profesionisti in ginecologie si obstetrica. Este vorba de nasterea prin aplicarea tehnicilor de auto-hipnoza pentru a relaxa corpul si a diminua durerea sau pentru a scapa de ea de tot.

Aceasta metoda a devenit foarte populara in randul celebritatilor: Gisele Bündchen, Jessica Alba sau Angelina Jolie au apelat la aceasta practica. Se zvoneste ca si Kate Middleton a folosit-o la cele trei nasteri, iar Meghan Markle ia in considerare aceasta varianta pentru a aduce pe lume primul copil al sau si al printului Harry.Ce este, de fapt, acest tip de hipnoza?

Hipnoza terapie pentru nastere: ce este?

Practica generarii unei stari de calm in timpul nasterii, cunoscuta sub numele de hipnoparty, nu este acel tip de hipnoza la care se gandeste toata lumea. In primul rand, nimeni nu induce o stare hipnotica in care mama nu este constienta de actiunile ei. Dimpotriva: hipnotipul promoveaza controlul prin calm. Prin urmare, mama nu va dormi in timpul nasterii, ci va fi constienta de ceea ce se intampla cu corpul sau si cu copilul.

Scopul principal al nasterii prin hipnoza, explica BabyCenter, este acela de a o face pe mama sa se simta increzatoare in timpul nasterii: sa nu se teama si sa creada, in acelasi timp, ca va avea o nastere simpla si confortabila.

Tehnica se bazeaza pe ideea ca frica mamei de nastere determina corpul ei sa se tensioneze si sa elibereze un raspuns la stres, pe masura ce corpul intra intr-o stare de lupta. Se intampla astfel: atunci cand o femeie intra in travaliu, teama de o nastere dureroasa elibereaza hormoni legati de stres, care activeaza sistemul nervos simpatic. Acest lucru incetineste muschii si poate fi un obstacol in calea nasterii copilului.

Hipnoparty, de fapt, include clasele de auto-hipnoza pentru a invata tehnici pentru a controla stresul care provine din ideea de a naste si de a putea sa o aplice in momentul in care aduce o noua viata pe lume. Mama trebuie sa se angajeze sa participe la aceste ore pe aproape toata perioada de gestatie.

La aceste ore, mamele invata sa se hipnotizeze prin respiratie si vizualizare si afirmatii pozitive referitoare la momentul nasterii.

In hipnoza, limba are o importanta maxima: de aceea se poate sugera mamei ca, in loc sa foloseasca cuvinte care induc frica, cum ar fi “contractii sau dilatatie, ei spun “valuri sau inflorire”. In plus, mamele se pot concentra pe ritmul respiratiei sau pot vizualiza copilul iesind putin cate putin.

Care sunt beneficiile hipnoparty? Functioneaza?

Hypnoparty poate fi o tehnica sigura de a da naste la domiciliu sau fara medicatie, cu conditia ca mama sa aiba asistenta de specialitate pe tot parcursul procesului. Deoarece hipnoza o convinge ca va avea o nastere sigura si fara durere, aceasta fiind diminuata semnificativ.

Desi, prin hipnoterapie, mama poate scapa de durerea care ar provoca tensiunea musculara cauzata de stresul momentului, aceasta nu inseamna ca nasterea nu va fi dureroasa. Durerea este o caracteristica naturala a formei corpului nostru. Hipnoza poate ajuta mama sa tolereze mai bine durerea, pentru ca va fi mult mai usor de suportat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere naturala

Articole recomandate

Citeste si despre