Toate maternitatile din Bucuresti ar putea fi inchise

Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti va forma un grup de lucru care va avea ca scop e intocmirea proceduri de constientizare privind aparitia infectiei cu stafilococ auriu, precizand ca, lunar, in fiecare an, cate o maternitate ar putea fi inchisa pentru igienizare.

bebelus

Grupul de lucru va constitui o platforma de comunicare cu caracter permanent si pentru alte evenimente epidemiologice si probleme cu care se pot confrunta maternitatile publice si private din Capitala”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Municipiului Bucuresti.

Aceasta masura vine dupa ce mai multi bebelusi au fost infectati cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulesti, dar si 11 angajati apartinand aceleiasi unitati. De asemenea, a fost propusa elaborarea unui plan pe termen mediu si lung de construire a unor unitati spitalicesti noi si reluarea unei practici uzitate in trecut, cu privire la inchiderea in fiecare an, pe termen de o luna, a fiecarei maternitati, pentru igienizare.

15 bebelusi nascuti la Maternitatea Giuleşti sunt internaţi la  Spitalul „Grigore Alexandrescu”, zece fiind infectati cu stafilococ meticilino rezistent. Rezultatele analizelor altor cinci copii urmeaza sa iasa in urmatoarele zile.

Taguri Maternitate Maternitati buucresti Maternitati inchise

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza data nasterii

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul