Sport impreuna cu bebe. Cum slabesti impreuna cu micutul tau

/ / Modificat: 2016-07-27
Sport impreuna cu bebe. Cum slabesti impreuna cu micutul tau

Sport impreuna cu bebe. Cum slabesti impreuna cu micutul tau

Este absolut normal sa acumulezi kilograme cand esti gravida, orice mamica sau viitoare mamica stie ca pe perioada sarcinii trebuie sa avem un regim alimentar bogat si sa nu ne abtinem de la a ne satisface poftele, indiferent de calorii.

Dupa sarcina insa multe mamici se confrunta cu probleme de greutate si isi doresc sa dea cat mai repede kilogramele acumulate in cele 9 luni. Majoritatea expertilor spun ca aceste kilograme se vor topi in perioada alaptarii, insa nu toate corpurile reactioneaza la fel, asa incat unele dintre proaspetele mamici se confrunta cu un surplus de kilograme.

Inainte de toate trebuie sa stii ca daca vrei sa slabesti dupa sarcina, infometarea sau curele drastice de slabire nu sunt o solutie. Este o perioada grea si intensa din punct de vedere emotional si vei avea nevoie de resurse pentru a-i face fata. Nu-i poti fi alaturi bebelusului tau in noptile cand plange daca nu ai parte de o alimentatie echilibrata.

Centre de recuperare medicala dupa nastere!

Totodata, inainte sa incepi sa te gandesti la silueta, trebuie sa te gandesti la sanatatea ta. Consulta medicul daca te bate gandul sa incepi antrenamente intense la sala pentru ca s-ar putea ca organismul tau sa aiba nevoie de o perioada de revenire dupa sarcina si dupa ce a trecut printr-o nastere.

Cea mai potrivita optiune pentru a pierde in greutate este activitatea fizica si, ca sa nu stai prea departe de micutul tau a-i putea sa-l integrezi in activitatile tale. Ca sa va bucurati unul de compania celuilalt puteti face o multime de activitati impreuna si sa va atingeti obiectivele amandoi - tu sa slabesti, iar el sa se distreze alaturi de tine. Chiar daca e abia adus pe lume, asta nu inseamna ca trebuie sa-l protejezi excesiv. Bebelusul sigur se va simti bine facand miscare si activitatea va va ajuta pe amandoi.

bebelusi_mamica

Acelasi lucru trebuie sa-l faci si inainte sa incepi sa frecventezi impreuna cu el un curs de inot, yoga sau dans. Cere parerea pediatrului si explica-i ce fel de miscari implica activitatea respectiva, astfel incat sa nu-ti expui copilul la un risc fara sa vrei.

Inot cu bebe

Bebelusii sunt firavi, insa nu trebuie sa-ti fie teama sa mergi la bazin cu el odata ce a implini 3 luni. Nou-nascutii sunt obsnuiti in mediul acvatic din cauza ca in burtica stau in lichidul amniotic si au extraordinarea capacitate de a-si activa reflexul de scufundare – epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel incat sa nu poata intra apa.

inotul_pentru_bebelusi

De altfel, specialistii pediatri spun ca bebelusii care practica inotul sunt mai precoce. Invata mai devreme sa mearga si li se dezvolta si capacitatile cognitive, precum si independenta fata de parinti.

Alege cele mai bune cursuri de inot pentru copilul tau!

Nu numai ca au acest reflex de scufundare, insa inotul le aduce si o multime de beneficii, atat lui cat si tie. Mergi la o sala speciala pentru astfel de activitati si veti avea de castigat amandoi de pe urma balacitului.

Pasi de dans

Cu siguranta micutul tau va aprecia o sesiune buna de dans. Nu stie pasii, insa se va bucura impreuna cu tine de ritmul muzicii, iar tu vei putea sa mai arzi cateva calorii cu ocazia asta.

alegere_hainute_bebelusi

Copii sunt obisnuiti inca din burtica cu muzica pe care o asculta mama, asa ca sigur va aprecia cateva acorduri.

Stretching

Iti ia putin timp si te ajuta foarte mult in special dimineata pentru a intra in forma maxima in noua zi.

Intinde-te bine si stai lungita alaturi de micutul tau pe covor. Sigur se va distra vazandu-ti tie miscarile si va incerca sa le imite.

Plimbari lungi in parc

O plimbare prin parc este si relaxanta si te va ajuta si la tonifierea muschilor picioarelor. Nu degeaba ne spuneau bunicile ca mersul pe jos face piciorul frumosul. Pune-l pe micutul tau in carucior si dati o raita prin parc.

Lui ii va face bine o iesire in aer liber, iar tu te vei simti inviorata.

Gimnastica

Nu e neaparat nevoie sa mergi la sala ca sa faci exercitii fizice. Cumpara-ti un DVD cu un program lejer de slabit si fa exercitii impreuna cu micutul tau chiar in sufrageria voastra.

gimnastica-bebe

E o solutie ieftina si are numai beneficii. Nu uita ca il poti folosi pe micutul tau in cadrul exercitiilor. Ia-l in brate, ridica-l pe picioare, bineinteles cu atentie, si sigur se va simti bine facand parte din activitatile tale.

Yoga

Atat pe perioada sarcinii cat si dupa ce ai nascut yoga este o varianta potrivita pentru a da jos kilogramele sau pentru a-ti creste energia.

Centre unde poti face sport alaturi de copilul tau

Exista centre special concepute pentru mamicile care vor sa faca sport dupa nastere si, mai ales, vor sa faca sport impreuna cu cei mici. La aceste centre vei putea interactiona cu alte mamici si iti vor sta la dispozitie specialisti care sa te ajute in cazul in care intampini probleme.

Iata unde poti merge daca vrei sa faci sport impreuna cu noul membru al familiei.

Active Center

Pe Strada Emanoil Porumbaru, Nr 44, Sector 1, Bucuresti vei gasi Active Center, un loc cu o paleta larga de activitati pentru amandoi. Aici poti participa la:

Baby Yoga: 1/ 8 sedinte - 60/ 360 ron

Aqua Baby: 1/8 sedinte - 100/600 ron

Mama & Bebe Workout: 1/ 8 sedinte - 35 ron/ 240 ron

Centrul K-Sport

Sutuat pe Valea Cascadelor, Nr 21, in sectorul 6, la Centrul K-Sport ai parte de mai multe activitati de care poti sa te bucuri alaturi de bebelusul tau.

Inot - 6 luni – 1,5 ani - 1 sedinta - 110 ron, 6 sedinte - 540 ron, 8 sedinte - 640 ron

- 1,5 - 2 ani - 1 sedinte - 100 ron, 6 sedinte - 480 ron, 8 sedinte - 600 ron

- 2 - 3 ani - 1 sedinte - 90 ron, 6 sedinte - 560 ron, 8 sedinte - 650 ron

Hidrokinetoterapie - Incepand cu 1 an - 1 sedinta - 100 ron, 8 sedinte 640 ron, 10 sedinte - 840 ron

Gimnastica in salina - 2 - 3 ani - 1 sedinta 35 ron, 8 sedinte - 200 ron, 12 sedinte - 270 ron.

Baby Spa

Aici bebelusii pot participa la sedinte de inot. Preturile se comunica la cerere.

Baby Spa Aviatiei - Strada Soldat Pripu Gheorghe nr 22A

Baby Spa Vitan - Str. Pelinului, nr. 16

Splash Academy

Aici poti veni cu bebelusul tau la inot.

Adresa este Strada Drumul Potcoavei 57 bis, Voluntari, Ilfov. Preturile vor fi comunicate la cerere. De altfel, cei de la Splash Academy ofera o sedinta gratuita de inot pentru a le incerca serviciile.

Ghid complet de sport pentru tine si familia ta!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inot bebelusi Slabit dupa nastere Slabit dupa sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre