Nastere in vremea coronavirusului: flori si plante potrivite pentru bebelusi si mamici

/ / Modificat: 2020-06-24
Nastere in vremea coronavirusului: flori si plante potrivite pentru bebelusi si mamici

Perioada de pandemie si regulile care au venit de aici ne-au schimbat in intregime modul de consum, felul in care cumparam si interactiunea zilnica. 

Daca inainte ne vedeam des cu prietenii, ieseam in diverse localuri sau in parc, astazi incercam sa pastram distanta recomandata, sa evitam locurile aglomerate si sa cumparam cat mai mult online. 

Cu siguranta perioada a fost dificila pentru toti, dar de data aceasta o sa vorbim despre proaspetele mame sau viitoarele mame. 

Cel mai probabil ai si tu o prietena care tocmai ce a nascut sau urmeaza sa nasca. Asa cum stii, in aceasta perioada, pacientii nu au voie cu apartinatori in spitale. Din pacate, nici macar tatii nu pot sa isi vada bebelusii pana cand mama nu este externata. Cum faci, in aceste situatii, sa fii langa ea? 

Pentru ca nu o poti vizita, poti sa ii arati ca ii esti alaturi prin gesturi mici. De exemplu, ii poti trimite un buchet de flori de la o florarie online

Buchetul va fi livrat la spital, in toate conditiile de siguranta, impreuna cu un mesaj personalizat, in care ii arati ca nu este singura. 

Daca nu vrei sa ii trimiti un buchet de flori la spital, ii poti trimite o planta, atunci cand ea si bebelusul ajung acasa, folosind tot serviciile unei florarii online. 

Trebuie sa tii cont de faptul ca bebelusii sunt foarte sensibili si nu vor tolera anumite plante in casa, acestea avand potential alergen. Asadar, daca te hotarasti sa trimiti un buchet de flori, opteaza pentru un buchet de frezii. Acestea sunt deosebite, au miros placut si sunt non-toxice. 

Exista si o lista de plante care sunt potrivite si pentru bebelusi. Iata care sunt acestea:

Plante de apartament potrivite pentru bebelusi

1. Violeta africana

Cunoscuta si ca „Violeta de Parma”, este una dintre cele mai populare si mai accesibile ca pret plante de apartament. Are frunze carnoase, acoperite cu un puf si face flori roz sau mov. Aceasta planta nu este deloc toxica.  

2. Kalanchoe

La fel de populara si accesibila este si aceasta specie de planta suculenta: kalanchoe. Are flori corai sau roz si nu este deloc toxica pentru oameni, insa poate fi toxica pentru animalutele de companie. 

3. Dracaena

Avand aspectul unui palmier in miniatura, perfecta pentru interior, aceasta planta nu este considerata toxica, insa poate cauza reactii in cazul persoanelor cu sensibilitate ridicata. 

4. Yucca

Un alt palmier de interior non-toxic este yucca. Este non-toxic pentru oameni, insa poate fi toxic pentru animale. 

5. Anumite specii de orhidee

Cu siguranta orhideele sunt considerate a fi un cadou deosebit. Atentie insa, doar cateva specii sunt non-toxice: cattleya, epidendrum, oncidium, paphiopedilum.

6. Poinsettia

Cunoscuta popular drept „Craciunita”, poinsettia este acea planta a carei frunze se inrosesc in preajma Craciunului. Aceasta este o planta de dimensiuni medii si este non-toxica. 

7. Craciunita Cactus

Exista si o a doua planta de Craciun. Este o specie de cactus fara spini, care infloreste in preajma Craciunului si este complet lipsita de orice compusi toxici sau cu potential alergen. 

8. Gardenia

Desi are un miros deosebit, aceasta planta nu este toxica si poate fi tinuta in interior atunci cand ai copii. 

Articole recomandate

Citeste si despre