Dupa nastere: ciclul menstrual intarzie sa apara

Intrebare:

- Buna ziua! Anul acesta am nscut pe 2 martie. De atunci ciclul menstrual intarzaie sa-mi apara. Mentionez ca inca alaptez si iau, la recomandarea medicului ginecolog, anticonceptionale Exluton. As dori sa stiu ce se poate face ca sa-mi reapara ciclul; va reveni de la sine, sau este o problema destul de grava si trebuie consultat neaparat medicul? Va multumesc si astept raspuns de la dumneavoastra.

Raspuns:

Momentul reluarii functiei menstruale dupa nastere este foarte variabil, fiind corelat mai ales cu lactatia. La femeile care alapteaza, ciclitatea menstruala se poate instala dupa mai multe luni din momentul nasterii, in timp ce la cele care nu alapteaza, aceasta apare mult mai rapid.

Corelatia dintre aparitia ciclicitatii menstruale si ovulatie este incerta, frecvent ovulatia putand preceda instalarea menstruatiei. Intervalul de timp scurs intre nastere si reinstalarea menstruatiilor este, dupa unele studii, in medie de 8 luni, dar poate varia in limite foarte largi.

Nu se poate spune cu exactitate cat timp va mai trece pana la instalarea menstruatiei. Atat timp cat alaptati se poate sa fie inhibata ovulatia si implicit evolutia ciclica a menstrelor datorita concentratiei progesteronice si prolactinei, acest fapt fiind un lucru normal si firesc, atat timp cat nu prezentati alte probleme de sanatate.Nu trebuie sa faceti nimic ca sa grabiti acest proces. Odata cu terminarea alaptarii ar trebui ca menstrele sa reapara. Daca acest lucru nu se va intampla, atunci poate fi intr-adevar o problema, si va trebui sa consultati un medic ginecolog. Poate fi doar un efect advers al medicatiei anticonceptionale sau poate fi vorba de o afectiune mult mai grava, dar acest lucru va fi stabilit numai in urma unui consult de specialitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dupa nastere Intarzierea ciclului menstrual Menstruatie intarziata

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza data nasterii

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul