Cum sa sarbatoresti sosirea unui copil fara sa uiti de mama

/ / Modificat: 2019-05-31
Cum sa sarbatoresti sosirea unui copil fara sa uiti de mama

Ne place cand se naste un copil si abia asteptam momentul. Toata lumea este fericita, petrece, toata lumea vrea sa vada bebelusul, dar cum ramane cu mama?

Acea femeie care resimte o mie de schimbari in corpul ei, care stie ca viata ei nu va mai fi aceeasi si ca trebuie sa dea tot ce este mai bine fara sa se vaite. Te-ai gandit?

Cum sa sarbatoresti nasterea unui copil fara sa uiti de mama

Cand copilul se naste, toata familia este fericita, urmareste indeaproape fiecare miscare a bebelusului, plansul lui este ca un cantec dulce, cantecul vietii, dar mama? Incearca sa proceseze ceea ce s-a intamplat, durerea pe care o simte in corpul ei, oboseala si hormoni la o mie pe ora.

Un bebelus vine pe lume si are nevoie de multe, dar si mama, cea care nu doarme pana nu verifica daca micutul este bine si il urmareste indeaproape pentru a vedea daca respira. Toata lumea intreaba ce face copilul, dar putini intreaba cum este mama si ce nevoi are.

Vrei sa vizitezi o prospata mamica? Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a sarbatori si cu ea si pentru a o ajuta:

  • Mancare. Ea nu este capabila sa pregateasca ceva si poate fi un mare ajutor sa te duci cu ceva de mancare si bauturi pentru ea si familia ei, chiar si un desert, pentru a se bucura de ceva dulce.
  • Ofera-te sa ai grija de copil, in timp ce ea doarme sau face baie.
  • Ajut-o sa faca curat in casa.
  • Daca are si alti copii, ai grija de ei. Ii iubeste foarte mult, dar bebelusul are mare nevoie de ea si ceilalti nu au rabdare.
  • Ceaiuri relaxante. Da, o bautura calda care o ajuta sa se relaxeze putin, dar asigura-te ca este indicata, in cazul in care alapteaza.
  • Halat si papuci confortabili. Are nevoie de confort, iar aceste daruri vor fi bine primite.
  • Fii direct si intreaba cu ce poti ajuta, nimeni mai bine decat ea nu poate sa-ti spuna de ce are nevoie.
  • Suna inainte de a pleca in vizita, poate ca nu este dispusa sa primeasca musafiri si este ceva normal. Exista multe emotii, multi hormoni, multe lucruri de facut.

Daca ai copii, iti amintesti cum au fost primele zile? Gandeste-te. Maternitatea este frumoasa, dar si dificila, cu multa munca, deci o mana de ajutor este intotdeauna binevenita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre