Cum sa ai un plus de energie dupa nastere

/ / Modificat: 2017-01-10
Cum sa ai un plus de energie dupa nastere

Dupa nastere, proaspata mamica va avea nevoie de multa energie si rabdare pentru a face fata cu brio ingrijirii nou-nascutului.Totusi, in toata agitatia care intervine dupa nastere, trebuie totusi sa gasesti cateva clipe si cateva modalitati prin care sa iti poti incarca bateriile.

Cere ajutor

Cu siguranta nu vei putea sa faci singura fata unei provocari si unei responsabilitati atat de mari, motiv pentru care este recomandat sa ceri ajutorul unei persoane apropiate. Printre cele mai recomandate se numara, desigur, mama, soacra, sora sau cumnata. Acestea vor avea grija de bebelusul tau cu mare placere, ori de cat ori va fi nevoie si vor avea posibilitatea.

Roaga-le pe acestea ca, din cand in cand, sa vina si sa stea cu bebelusul cateva ore, timp in care sa te odihnesti si sa iti incarci bateriile.

Angajeaza o bona

Daca simti ca ai nevoie de pauze mai lungi si mai dese, ar fi bine sa angajezi o bona, chiar si part-time. Daca bona va sta 5 ore pe zi cu bebelusul, vei avea timp sa te odihnesti, sa iti faci mici mofturi, dar si diverse treburi casnice.

Daca vrei sa ai parte de timp doar pentru tine si sa renunti si la indatoririle casnice, poti apela la ajutorul unei menajere.

Ia suplimente naturale

In momentul in care simti ca nivelul de energie este foarte scazut, poti cere ajutorul medicului. Acesta iti va recomanda, pe langa un regim alimentar foarte sanatos, o serie de suplimente naturale care constau in vitamine si minerale. Dupa prima saptamana, vitaminele ar trebui sa isi faca efectul.

Autor: Corina Petrea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Corpul tau dupa nastere Ajutor mamici

Articole recomandate

Citeste si despre