Alaptarea si antibioticele

Intrebare:

- In urma unui tratament cu antibiotice a trebuit sa intrerup alaptarea. Este posibila/sanatoasa reluarea alaptarii? (secretia inca exista, momentan in cantitate mai mica).

Raspuns:


 

In mod obisnuit, dupa ce ati terminat de administrat produsele antibiotice - daca vi s-a certificat rezolvarea infectiei pentru care vi s-a recomandat aceasta conduita terapeutica – puteti incerca reluarea alaptarii.

De obicei orice afectiune inflamatorie determina o diminuare pana la disparitie a productiei de lapte, astfel ca este posibil ca secretia lactata sa nu mai asigure aportul suficient de substante nutritive, deci, de cele mai multe ori, chiar daca lactatia revine, nu mai are aceleasi caracteristici, nici cantitativ nici calitativ fiind necesara suplimentarea acestuia cu produse de lapte praf.


Va recomand ca inainte de a reincepe alaptarea la san la san sa cereti acordul medicului care v-a prescris antibioticele, de asemeni sa monitorizati atât evolutia greutatii noului-nascut cât si starea de satietate pe care o puteti aprecia prin frecventa cu care solicita mesele cat si prin starea de calm sau de agitatie de care da dova

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza data nasterii

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul