Sangerarile vaginale la fetitele bebelus

/ / Modificat: 2019-01-23
Sangerarile vaginale la fetitele bebelus

Ca parinti, adesea avem tendinta sa ne ingrijoram de sanatatea copiilor si atunci cand intampinam unele lucruri noi, cum ar fi sangerarea vaginala a bebelusei tale in primele zile de viata, vei crede ca este ceva in neregula cu sanatatea ei. Dar nu trebuie sa te ingrijorezi.

Sangerarea vaginala la fetitele nou-nascute este ceva normal. Menstruatia nou-nascutilor are loc, in general, in primele doua sau trei zile dupa nastere. Nu trebuie sa iti faci griji, acesta este doar o cauza a retragerii hormonilor la care au fost expuse in timpul petrecut in uter.

Ce cauzeaza sangerarea vaginala la copii?

Exista anumite cauze ale sangerarii vaginale la copii, care pot fi:

  • o eruptie cutanata care poate provoca o ruptura a pielii.
  • introducerea de obiecte straine in organele genitale care poate duce la sangerare.
  • igiena precara a zonei genitale, care poate duce la imprastierea bacteriilor si poate provoca sangerari.

Cum ingrijim zona genitala a bebelusului?

Pentru o igiena corespunzatoare, curata organele genitale ale celei mici ca orice alta parte a corpului ei. La fiecare schimbare de scutec si la baita, se spala sau se sterge zona vaginala, din fata spre spate, cu apa sau cu o carpa umeda.

In cazul in care labiile copilei au fost atinse de fecale, trebuie sa separi labiile cu mainile curate si apoi, folosindu-te de discuri din bumbac sau de bucati de fasa sterila, se sterge fiecare labie in parte, incepand din exterior.

Miscarea trebuie sa fie de sus in jos sau din fata spre spate. Dupa ce ai sters partea exterioara a labiilor, foloseste alte bucati de carpe umede pentru a sterge partea din interior.

Stergerea din fata spre spate impiedica transferul de bacterii de la funduletul bebelusei la vagin sau uretra si previne astfel o infectie urinara.

Cand trebuie sa te ingrijorezi?

Daca simti un miros neplacut sau o umflatura in zona genitala, ar putea indica o infectie. Daca insa aceste semne nu dispar in circa 6 saptamani, discutati cu medicul dvs pediatru. Si sangerarea profunda sau sangerarea care nu se estompeaza dupa cateva zile poate necesita, de asemenea, ingrijiri medicale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre