Bentitele pot provoca leziuni la nivelul creierului

/ / Modificat: 2018-10-25
Bentitele pot provoca leziuni la nivelul creierului

Foarte multe mamici de fetite le pun acestora tot felul de accesorii pentru a arata cat mai dragut. Din pacate insa, putine mame stiu ca unele accesorii pentru bebelusi pot fi extrem de periculoase.

Un medic spaniol atrage atentia mamicilor sa nu mai foloseasca bentitele, mai ales la nou-nascuti pentru ca ar putea regreta.

De ce sunt periculoase bentitele

Pot provoca daune cranioencefalice

Medicul spaniol Josa Eduardo Souza avertizeaza ca bentitele sau panglicile pe capul unui copil, mai ales nou-nascut, cresc riscul de a provoca leziuni ale creierului si pot impiedica dezvoltarea corespunzatoare a oaselor capului, deoarece craniul este inca in curs de dezvoltare si este mai moale decat al unui copil dezvoltat.

Reprezinta un pericol de sufocare

Bebelusii isi pot da jos aceste bentite si le pot duce la gura, de aceea exista pericolul ca ei sa se sufoce.

Reflux

Desi nu te-ai gandi niciodata ca o simpla bentita ar putea avea legatura cu un stomac deranjat sau cu refluxul, medicul avertizeaza ca aceste bentite ar putea produce diaree la copii. Moalele capului are terminatii care regleaza sensibilitate intestinului. Asadar, daca exista presiune asupra acestuia poate aparea starea de diaree la bebelusi.

Probleme de somn

Daca bebelusul tau nu doarme si plange constant si poarta o bentita, atunci este cazul sa i-o dai imediat jos deoarece aceasta este principalul sau disconfort. Bentitele pot produce mancarime si caldura la nivelului capului, dar si o presiune care poate da durere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accesorii bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre