MESAJUL unei mame pentru cei care considera ca cezariana este "calea usoara de a naste"

/ / Modificat: 2023-07-10
MESAJUL unei mame pentru cei care considera ca cezariana este

Ai nascut prin cezariana sau pe cale naturala? Este una dintre intrebarile pe care toate proapetele mamici o primesc. Dar este atat de important modul in care iti aduci copilul pe lume?

Multe mame sunt judecate sau etichete dupa modul in care nasc. Iar unele s-au simtit discriminate din cauza ca micutii lor au venit pe lume prin cezariana.

Mesajul unei mame care a nascut prin cezariana 

O mama din Australia le-a raspuns celor care spun ca o cezariana este "calea usoara de a naste," intr-o postare in care explica cum s-a simtit dupa o astfel de interventie.

Olivia White este o bloggerita care a impartasit pe contul ei de Instagram o fotografie facuta dupa ce a nascut prin cezariana. A facut acest lucru pentru a transmite un mesaj foarte important, pe care multe persoane nu par sa-l inteleaga: operatia de cezariana nu este calea usoara de a naste.

In imagine o putem vedea pe Olivia aflata in spital, cu cicatricea de la cezariana in prim plan.

"Uite, stiu ca acesta nu este cel mai bun unghi al meu. (Sau, da?). Dar cine nu si-ar face un selfie dupa nastere pentru a vedea unde te-au taiat ca sa scoata un omulet mic? Inca nu vad dincolo de burta mea inca umflata. Asa arata cu adevarat la cateva ore dupa o cezariana."

Bloggerita povesteste motivul pentru care a facut fotografia, explicand ca burta nu scade magic dupa ce a fost scos copilul si nu putem vedea locul unde este cezariana. 

"Pentru oricine crede ca aceasta este calea usoara de a naste, imaginati-va cum ar fi sa aveti  o taietura de 6 cm pe burta ... Apoi, aceasta este cusuta, in timp ce simtiti ca organele voastre incearca sa scape. Sigur, toate sunt bune si frumoase pana se termina efectul anesteziei! Dupa aceea, veti simti ca ati fost loviti de un autobuz, care a mai dat o data inapoi pentru a se asigura ca nu a ratat prima data."

Multe mame, exact asa se simt dupa o cezariana. Este adevarat ca la de intrarea in sala de nasteri pana la momentul in care iti tii copilul in brate nu astepti foarte mult, dar dupa ce efectul anesteziei trece, durerea este de nedescris.

"Cel mai rau lucru este ca trebuie sa purtati chilotii bunicutei care ajung la talie, deoarece numai gandul ca este nevoie sa  puneti ceva intre burta si regiunea pubiana va da cosmaruri."

In primele zile si chiar saptamani este ingrozitor sa imbraci orice haina care te-ar putea strange sau care sa te atinga la cicatrice, deoarece simti ca te-ar putea rani sau s-ar putea redeschide operatia.

"Nu as schimba nimic" 

Si sa nu mai vorbim de procesul de recuperare dupa cezariana. Chiar si mersul la toaleta devine un cosmar. Coborarea din pat este o durere, tinerea copilului in brate in aceasta perioada poate fi ceva foarte dificil si dureros emotional. Asa ca, cezariana nu este calea usoara de a aduce un copil pe lume.

"Dar nu as schimba nimic! Pentru ca, daca nu ar fi exsitat posibilitatea ca copiii mei sa se nasca asa, ei nu ar fi fost astazi, aici."

Cezariana ar trebui vazuta ca o optiune pentru femeile care nu pot sa nasca pe cale naturala.  Exista multe motive pentru care femeile apeleaza la cezariana, care nu au nicio legatura cu valoarea pe care o au ca mame.

Operatia de cezariana nu este calea usoara si nici nu defineste cat de buna esti ca mama. Cel mai mult conteaza ca mama si copilul sa fie in siguranta.

  • Surse:

- https://www.insider.com/new-mom-defends-her-c-section-in-photo-2017-7
- https://www.instagram.com/p/BT8rfsilGIg/

  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere cezariana Australia

Articole recomandate

Citeste si despre