Transplantul fraternar de celule stem

Programul "Transplant fraternar", dezvoltat de Cord Blood Center, vine in intampinarea familiilor in care exista un copil bolnav, care poate necesita un transplant de celule stem. Obiectivul acestui program este acela de crestere a disponibilitatii grefelor de celule stem hematopoietice pentru transplant alogen fraternar.

Programul se adreseaza viitoarelor mame care au un copil diagnosticat cu afectiune hematologica tratabila prin transplant de celule stem si care urmeaza sa aduca pe lume inca un copil. Astfel, urmatoarele servicii sunt gratuite:

  • Banking de sange placentar;

  • Testarea compatibilitatii imunologice HLA intre donator si primitor.

"Colaboram cu reteaua de clinici de oncopediatrie din intreaga tara care ne pun in legatura cu pacienti ce pot fi inclusi in acest program. Exista peste 70 de afectiuni incluse in program si care pot fi tratate prin transplant alogen de sange placentar, iar sfatul nostru este ca in cazul unei potentiale indicatii de transplant venita din partea medicului oncolog sa fim contactati pentru a identifica modalitatea de includere in program a pacientului", a declarat Dr. Tudor Panu, Director general Cord Blood Center.

In tara noastra exista in prezent peste 1500 de copii bolnavi de leucemie, peste 300 de copii cu betatalasemie majora si 3500 de pacienti care sufera de boala Hodgkin, boli care pot fi tratate cu ajutorul transplantului de celule stem recoltate la nastere.

Pana in prezent exista zeci de familii din Romania inscrise in acest program care au beneficiat de recoltare gratuita si ai caror copii au fost testati HLA pentru determinarea compatibilitatii in vederea efectuarii transplantului.

Informatii suplimentare referitoare la acest program pot fi obtinute de la Cord Blood Center sau de pe site-ul www.cordcenter.ro.

Cord Blood Center – Prima banca de celule stem din Romania este alaturi de tine la nevoie!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Celule stem

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza data nasterii

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul