Parerile mamicilor despre bancile de celule stem

/ / Modificat: 2013-05-15
Parerile mamicilor despre bancile de celule stem

Bancile de celule stem sunt centre de recoltare a sangelui din cordonul ombilical care ofera servicii de prelevare, stocare si administrare a celulelor recoltate. Din ce in ce mai multi parinti din Romania apeleaza la aceasta tehnica pentru a se asigura ca micutii lor vor fi salvati in cazul in care se vor imbolnavi.

Ce este o celula stem?

O celula stem este caramida de baza a organismului uman. Celulele stem ale unui embrion vor da nastere oricarei celule, tesut, organ din corpul fatului.

Spre deosebire de o celula obisnuita care se poate diviza si poate da nastere la o noua celula (de acelasi tip), celulele stem sunt pluripotente, adica se pot transforma in aproape orice fel de celule.

Mai precis, atunci cand se divid, ele pot da nastere oricarui tip de celule din cele 220 celule diferite existente in corpul uman.

La noi in tara exista mai multe banci de recoltare si stocare a celulelor stem. Numarul celor care apeleaza la serviciile unor astfel de banci este in continua crestere. Pentru a avea o idee mai clara asupra calitatii serviciilor lor va prezentam mai jos o serie de pareri ale mamicilor care au apelat la diferite banci de celule stem.

Opiniile mamicilor despre bancile de celule stem

In Romania, mamicile care au apelat la serviciul de recoltare de celule stem au opinii pro si contra in ceea ce priveste profesionalismul si seriozitatea bancilor de celule stem.

Problema cea mai importanta cu care se confrunta cele care vor sa recolteze este ca nu stiu care sunt bolile ce pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem.

Un lucru bun este acela ca numarul parintilor care recolteaza celule stem din cordonul ombilical al copiilor, imediat dupa nastere, s-a triplat. Tehnica recoltarii celulelor stem din cordonul ombilical este luata in considerare de tot mai multi oameni fiindca poate salva vieti.

Parerile mamicilor cu privire la bancile de celule stem sunt impartite. Unele dintre ele nu au specificat bancii ca medicul lor nu a mai recoltat pana atunci si, prin urmare, acesta nu a beneficiat de trainingul care se face in prealabil. Din aceasta cauza nu s-a recoltat la nastere cantitatea necesara de sange din cordonul ombilical, iar celulele stem nu au putut fi stocate.

Multe mamici au ramas impresionate de profesionalismul si promtitudinea de care au dat dovada angajatii bancilor de celule stem si de faptul ca le-au fost oferite toate informatiile de care aveau nevoie.

O mamica norocoasa a recoltat cu Biogenis si totul a decurs foarte bine. Un reprezentat al bancii a fost acasa la ea si i-a raspuns la toate intrebarile, iar dupa ce a semnat contractul i-a fost lasat kit-ul de recoltare. Dupa recoltare ea a fost contactata pentru a i se comunica rezultatele preliminare si pentru a fi felicitata pentru nastere.

O alta mamica a apelat la serviciile Cord Blood Center, banca de celule stem de la Cluj, unde i s-au recoltat celule din cordonul ombilical si a fost multumita de cum au decurs lucrurile. Nu i s-au cerut bani inainte, doctorul cu care urma sa nasca mai recoltase si alta data si nu au existat probleme.

Rezultatul analizelor la sange a fost unul bun si s-a putut merge inainte cu procedura de stocare. In final, mamica a declarat ca echipa de acolo este serioasa, prompta si ofera servicii de calitate. Acum este multumita de cum a decurs totul si isi doreste ca micutul ei sa fie sanatos.

La Stem Health Unirea, o alta mamica  a intalnit o echipa de oameni care inteleg profesionalismul necesar muncii lor. Mamica a  beneficiat de serviciile lor si a fost incantata de modul in care a fost tratata si de alegerea pe care a facut-o. Au fost alaturi de ea intr-un moment unic: nasterea fiului ei!

Este util ca inainte de a lua o decizie sa va  interesati  pentru  a face cea mai buna alegere cu privire la banca de celule stem cu care veti incheia contractul.

Este foarte important ca parintii care aleg sa recolteze sangele placentar al copilului sa treaca printr-un proces de informare.

Citeste mai multe opinii despre bancile de celule stem din Romania si spune-ti si tu parerea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Celule stem Banci celule stem

Articole recomandate

Citeste si despre