Andra si Catalin Maruta, despre responsabilitatea de a fi parinte!

/ / Modificat: 2015-07-28
Andra si Catalin Maruta, despre responsabilitatea de a fi parinte!

Andra si Catalin au devenit ieri pentru a doua oara parinti, iar CryoSave este alaturi de ei in aceste momente atat de importante - micuta Eva Maria Ioana a primit cadou de la familia sa o rezerva de celule stem pentru viitor.

L-am intrebat pe tatic despre acest prim dar pregatit pentru micuta lui. Iata ce ne-a spus:

Care este motivul pentru care ati ales sa recoltati celulele stem ale micutei voastre?

Am invatat, in timp, ca este responsabilitatea noastra ca parinti sa asiguram copiilor nostri nu doar cel mai bun inceput in viata, ci sa le oferim, in primul rand, siguranta: este datoria noastra sa le protejam sanatatea in anii care vor urma - acesta e unul dintre motivele pentru care am ales sa recoltam celulele stem ale fetitei noastre.

Am citit mult despre acest subiect si cred ca este o ocazie unica pentru orice parinte - prea importanta pentru a irosi aceasta sursa de tratament atat de valoroasa. Da, este un domeniu controversat inca, in care cercetarile continua, dar daca exista o sansa ca aceste celule stem sa ofere pe viitor posibilitati terapeutice care inca nu au rezolvare, atunci aceasta trebuie valorificata! 

Mai mult, am aflat ca numarul de boli care pot fi tratate oficial cu celule stem creste de la an la an si ca deja au fost facute peste zeci de mii de transplanturi cu celule stem din cordonul ombilical. Wow!!

Ca sa inchei intr-o nota vesela, pana si Ducesa Kate si Printul William au stocat probe de celule stem la copiii lor, nu-i asa? :)

De ce ati ales CryoSave pentru recoltarea si stocarea celulelor stem ale celui de al doilea copil?

Primul pas a fost cercetarea - asa am descoperit CryoSave Banca de Celule Stem Nr. 1 in Europa, cu cele mai multe probe stocate. De fapt, punctul zero al cercetarii a fost recomandarea prietenilor nostri, care ne-au asigurat ca ofera produse sigure si de inalta calitate si este una dintre putinele banci care au toate acreditarile internationale - am aflat atunci cat este de important acest aspect. Ulterior am descoperit ca are un renume foarte bun si in Romania, in calitate de cea mai avansata tehnologic banca de celule stem. Dar, ca sa fiu sincer, probabil cel mai mult in decizia noastra a contat faptul ca au probe eliberate - ceea ce demonstreaza ca este o banca sigura si de incredere. 

Cred ca aceasta este o hotarare care trebuie luata dupa un proces de informare serios - atat din informatiile companiei, cat si din surse proprii. In acest moment stiu inclusiv ca banca este listata la bursa (asadar, financiar sunt transparenti si stabili) - DA, atat de mare este responsabilitatea alegerii bancii de celule stem pentru un copil!

Ca sa inchei, adaug un alt punct in plus pentru CryoSave - campania bancii de popularizare a informatiilor despre celule stem - ne-a ajutat foarte mult in research si ni s-a parut interesanta si importanta pentru parintii din Romania, mai ales in situatia atator controverse legate de acest subiect. Tocmai de aceea, Andra si cu mine vrem sa participam activ la campania CryoSave "Calitatea de parinte este o responsabilitate pe viata"!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre