LA REDOUTE, lansarea colectiei toamna – iarna 2012-2013

/ / Modificat: 2012-08-08
LA REDOUTE, lansarea colectiei toamna – iarna 2012-2013

Mode a la Francaise!

La inceputul lunii august 2012, brandul La Redoute ti-a lansat invitatia de a descoperi, intr-o atmosfera chic et intime cele mai noi tendinte ale sezonului din moda frantuzeasca.

Pentru toamna-iarna 2012-2013, La Redoute prezinta atat colectiile in-house, urmand linia deja recognoscibila si infuzata cu elementele stilistice definitorii ale sezonului, cat si colectiile in editie limitata, concepute de designerii invitati.

Tendintele pentru  toamna 2012 - iarna 2013 popuse de www.laredoute.ro sunt: NOBLESSE QUOTIDIENNE, ETHNIC REMIX si CHIC ROCK.

Pentru NOBLESSE QUOTIDIENNE avem un look mult relaxat si aparent neglijent ce lasa loc toamna aceasta unei elegante extreme, studiate, care isi gaseste modalitatile ideale de expresie, prin apelul la un minim de artificii stilistice si la materiale nobile, sofisticate. Siluetele si formele descinse cu gratie din arhivele intinse pe trei decade (anii ’50, ’60, ’70), creioneaza o noua feminitate, profund ancorata in mediul urban, care imbratiseaza nestingherit, micile detalii pretioase ascunse in design-ul pieselor vestimentare. 

Colectia ETHNIC REMIX vine cu confortul si lejeritatea tricotajelor care se alatura toamna aceasta imprimeurilor etnice, intr-un mix care transgreseaza bariera tendintelor si care ne poarta pe rand in fascinantul Maroc, in mijlocul junglei africane sau pe taramurile nordice. Imprimeurile si motivele specifice fiecarei zone de inspiratie isi joaca poate cel mai important rol pe scena modei in toamna-iarna 2012-2013, cand obsesiile sunt lasate de o parte si cand individualitatile puternic amprentate incep sa iasa la iveala

ethnic-la redoute

CHIC ROCK aduce spiritul rock, regasit de altfel de cateva sezoane pe podiumurile modei, acesta invaluie si toamna-iarna 2012-2013, insa intr-o maniera mult mai rafinata si puternic amprentata de feminitate. Look-ul este epurat astfel de elementele punk-grunge si de accentele pe alocuri stranii cuprinse in imprimeuri si este purtat inspre o zona mult mai stilata, insa nu mai putin provocatoare si senzuala. Pielea si voalurile negre se juxtapun intr-o euforie a transparentelor, starnind imaginatia si lasand loc misterului.

rock-laredoute

Istoria La Redoute si modelele implementate inca de la inceputul anilor ’20 s-au conturat treptat, in acord cu evolutia modei si cu numeroasele sale capricii.  Nu este o istorie scrisa in scopuri evidente de marketing, ci o istorie verificata, cat se poate de reala si regasita in arhivele brand-ului, insa mai ales in dulapurile doamnelor de-a lungul a catorva generatii.

In anul 1928, la Roubaix, in nordul Frantei, vedea lumina tiparului primul catalog La Redoute, intr-un format de poseta, cu doar 16 pagini in care erau prezentate aproximativ 40 de piese vestimentare tricotate, realizate in filaturile familei Pollet. In prezent, catalogul La Redoute, se constituie intr-un adevarat ghid de stil si inspiratie, cuprinzand atat sectiunile cu piese vestimentare, accesorii si lenjerie dedicate femeilor, barbatilor si copiilor, cat si zone importante cu elemente de decoratiuni interioare sau accesorii pentru casa.

Rivalizand cu marile publicatii de moda, consistente ca volum si informatii mai cu seama in lunile martie si septembrie (numerele speciale axate pe tendintele de sezon, care numara sute de pagini), catalogul La Redoute reflecta tendintele de sezon in aproximativ 700 de pagini, vorbeste clientilor in 18 limbi si este distribuit in nu mai putin de 13 milioane de exemplare. Va invitam sa-l rasfoiti virtual si pe laredoute.ro/catalog.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre