Gravida la moda pe timp de criza

/ / Modificat: 2009-02-06
Gravida la moda pe timp de criza





 



Cum criza economica este in plina desfasurare ne-am gandit sa-ti propuneam cateva trucuri pentru a arata bine pe timpul sarcinii cu bani putini, in materie de imbracaminte. Deoarece perioada de sarcina este una foarte delicata, meriti sa te simti si sa arati bine. Afla in ce sa investesti si unde sa faci economie pe timpul sarcinii, fara sa cheltuiesti o avere, mai jos:

Investeste in cateva piese "clasice"

Desi sunt multe piese vestimentare la care poti sa faci rabat, cateva haine "de baza" merita investitia. Alege haine de calitate, pe care sa te poti baza pe tot timpul cat esti insarcinata si pe care sa le poti asorta usor intre ele, cat si cu celelalte hainute pe care le mai ai. Trebuie sa ai in vedere ca vei fi insarcinata timp de 9 luni, adica cel putin 2 anotimpuri diferite.

Cateva sugestii:

  • Cumpara doua perechi de pantaloni bine croiti. Incearca sa cumperi o pereche de pantaloni negri pentru ocaziile oficiale si o pereche de jeansi pentru restul ocaziilor. Uita-te bine la croiala pantalonilor, betelia trebuie sa fie elastica sau cu snur pentru cand iti va creste burtica. Cumpara-i cu 2 numere mai mari. Materialul trebuie sa fie usor elastic si neaparat natural (se aplica la toate articolele de vestimentatie).

  • Investeste intr-o fusta simpla sau o rochie fara talie definita.

  • Un pulover cu nasturi sau o jacheta simpla.

  • Un hanorac.

  • Doua bluze simple.

  • Un top elegant pentru ocaziile speciale.

  • Un sutien de incredere, care sa se poata adapta marimii sanilor pe parcursul sarcinii (exista sutiene special facute cu acest scop, sunt mai scumpe dar iesi mai ieftin in final).

    Profita de sezonul reducerilor

    Profita din plin de sezonul reducerilor (februarie-august). Nu te limita doar la magazinele cu hainute doar pentru femei insarcinate. Cauta si in raioanele pentru "grasi si grasuti" si chiar la raioanele pentru barbati.

    Accesoriile te salveaza in multe ocazii

    Imbracamintea "basic" de mai sus poate fi inveselita cu cateva accesorii bine plasate. Foloseste-le pe cele pe care le ai deja in garderoba (esarfe, clame, genti etc.) sau investeste in unele de ultim ragnet. Spre deosebire de hainute, pe care cel mai probabil nu le vei mai purta dupa nastere, accesoriile iti vor ramane chiar si dupa ce revii la greutatea initiala.

    Descurca-te cu ce ai deja

    Multe dintre hainutele pe care le ai in garderoba pot fi folosite chiar si pana in saptamana a 6-a. Incearca sa porti tricouri sau bluze mai lungi care sa-ti acopere nasturele desfacut de la pantaloni. Desfa beteliile pantalonilor si pune-le pe snur. Muta nasturii de la bluze si desfa pensele de la fuste.

    Daca esti obisnuita sa porti chiloti tanga, nu o sa ai nevoie de schimbari prea drastice la acest capitol. Daca porti chiloti normali, investeste in cateva perechi mai elastice.

    Cotrobaie prin dulapul partenerului. Poti gasi adevarate "comori" ca: blugi mai mari si cu talie inalta, camasi mai largi, tricouri, boxeri cu talie elastica buni pentru dormit etc. Hainele partenerului sunt ideale pentru stat prin casa.

    Intreaba-ti prietenele care au trecut deja prin asta daca mai au haine din acea perioada pe care nu le mai poarta. Poti sa-ti intrebi si prietenii care poarta haine cu marimi mari daca pot sa-ti imprumute cateva piese.

    Cauta pe internet

    Exista multe magazine virtuale cu oferte speciale. Poti gasi in cateva minute ceea ce cauti fara sa pierzi vremea prin oras si fara sa fii agasata de aglomeratia din magazine. Nu trebuie decat sa tastezi pe google obiectul vestimentar dorit si sa alegi dintre ofertele existente.

    Fa-ti cate un mic cadou

    Pentru a-ti mai ridica moralul, rasfata-te din cand in cand cu cate un mic cadou. Nu te gandi ca este o cheltuiala inutila, ci o investitie care iti va imbunatati starea de spirit. Nu uita ca o femeie insarcinata este frumoasa in mod natural, are un decolteu de invidiat si acea "aura" in jurul ei. Invata sa iti iubesti corpul si infatisarea.


  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre