Cum te imbraci in sarcina in functie de forma corpului si a burticii?

/ / Modificat: 2014-04-25
Cum te imbraci in sarcina in functie de forma corpului si a burticii?

Una dintre temerile viitoarelor mamici in sarcina este greutatea acumulata in cele 9 luni. Gravidutele nu se tem numai de numarul kilogramelor in plus, ci si de felul in care se vor rasfira ele in organism. In functie de zonele corporale unde te vei ingrasa mai mult si de forma burticii poti folosi cateva trucuri de moda care te vor face sa fii cea mai frumoasa graviduta.

Daca te ingrasi uniform (in toate zonele corpului)

haine gravide

De la fata si pana la picioare experimentezi o transformare toatala. Ai tendinta sa acumulezi greutatea nu numai in zona burticii, ci in toate zonele corpului, de aceea, atunci cand iti alegi hainute este bine sa pui accentul pe acele modele care alungesc corpul decat pe cele care latesc.

Pantalonii lungi, negri cu o bluzita in aceeasi tonalitate au exact acest efect de alungire corporala pe care gravidutele plinute il doresc.

De asemenea, accesoriile de la gat si urechi sunt importante, pentru a atrage atentia mai multa asupra lor decat asupra formei pe care ai capatat-o.

Un cardigan mai lungut are acelasi efect, oferind senzatia de inaltime, decat de latime. Alege-le pe cele cu maneca lunga si in culori neutre, nu foarte indraznete.

Apeainthepod.com

Daca accentul greutatii cade pe burtica (joasa)

haine gravide

Cari bebelusul destul de jos in burtica, ceea ce iti arata o oarecare disproportie intre partea superioara a corpului si cea inferioara. Picioarele par mai scurte decat restul corpului. Este important sa te axezi pe piese vestimentare care sa iti arate picioarele mai lungi.

Daca in partea superioara a corpului schimbarile nu sunt foarte mari, decat ca ai niste sani fenomenali acum, atunci este bine sa atragi atentia in acrea directie cu bluzite care au decolteuri destul de generoase in culori indraznete.

Apeainthepod.com

Daca greutatea se acumuleaza la mijlocul corpului (burtica este sus)

haine gravide

Picioarele raman destul de subtirele, umerii si spatele raman uniforme, doar talia, abdomenul si posteriorul formeaza un balon destul de maricel. Arati de parca ai fi inghitit un mar foarte mare. Acestea se "asorteaza" cu sanii care devin din ce in ce mai generosi pe masura ce evoluezi in sarcina.

In aceasta forma corporala este important sa gasesti piesele vestimentare care sa iti accentueze o latura cat mai feminina, pe care acum nu prea o ai. Pentru asta, incearca sa foloseste toate elementele-cheie care definesc o femeie: accesorii (gentute, bijuterii, de par etc.), rochite, fustite etc.

Alege rochitele care delimiteaza zona taliei cu o banda elastica (care sa vina deasupra burticii, eventual in 2 sau mai multe culori si fara a fi larga in partea de jos, ci dreapta. Bluzele de tip baby doll care au o banda dedesubtul sanilor ce delimiteaz aburtica de restul corpului sunt de asemenea recomandate cu pantaloni lungi. Pentru a evita ca picioarele tale sa arate foarte subtiri in comparatie cu sanii si burtica destul de mari, alege pantaloni usor evazati jos si nu skinny.

Fairedodo.com

Daca se vede doar burtica, in rest conformatia corporala ramane la fel

haine gravide

Unele gravidute sunt mai norocoase, iar conformatia lor nu sufera foarte multe modificari, decat in zona burticii. Aceste gravidute arata de parca ar fi inghitit o minge de baschet, iar daca le privesti din spate poti spune ca nici nu sunt insarcinate.

In aceste cazuri, este important sa se accentueze si sa se dea putin volum si celorlalte parti ale corpului, ascunzand un pic burtica pentru a uniformiza un pic aspectul.

Alege bluzitele sau rochitele care au umeri mari, voluminosi, cu maneci lungi si largute si accentueaza-ti posteriorul cu pantaloni mulati si skinny.

Poti opta pentru bluzitele mai lungi, speciale pentru colanti, dar care au partea desus voluminoasa pe care sa le porti cu leggings.

Fairedodo.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moda Moda mamici Haine gravide

Articole recomandate

Citeste si despre