Trucuri vestimentare pentru gravide supraponderale

/ / Modificat: 2012-08-03
Trucuri vestimentare pentru gravide supraponderale

Gravidele supraponderale au adesea dificultati in a-si gasi hainutele potrivite in sarcina. Conformatia corpului si kilogramele adaugate pe parcursul sarcinii nu le ajuta sa se imbrace in hainute foarte largi, de gravida, care le-ar deforma si mai mult silueta si le-ar face sa para si mai plinute decat sunt in realitate. Iata cateva sfaturi si trucuri utile care te ajuta sa alegi hainutele potrivite in sarcina cand esti supraponderala!

Opteaza pentru haine din materiale naturale si usoare!

Ai deja o greutate destul de mare de "carat" dupa tine zilnic, burtica fiindu-ti cel mai drag, dar si solicitant "accesoriu" pana la sfarsitul celor noua luni. Nu vrei sa pui pe tine haine grele, care sa puna si mai multa presiune pe corpul tau.

Opteaza pentru piese vestimentare create din materiale naturale, moi, fluide, care "curg" usor pe corpul tau. Nu trebuie sa fie nici prea largi, nici prea mulate, astfel incat sa nu iasa in evidenta colaceii si alte imperfectiuni ale siluetei.

Alege lungimea medie, pana la genunchi!

Lungimea hainutelor pe care le porti in sarcina te poate ajuta sa pari mai slaba sau mai grasa! Poarta rochite si fustite pana la genunchi, nici mai lungi, nici mai scurte. Daca porti modele lungi pana in pamant, s-ar putea sa arati ca un balon mic si indesat, iar daca sunt prea scurte, vei arata un pic cam prea mult din picioare si vei parea lipsita de stil si eleganta.

Acest truc este foarte util in special gravidutelor care sunt scunde si supraponderale, insa pot beneficia de el si cele inalte.

Poarta centuri sau curele care delimiteaza mai bine corpul!

Sigur ca centura nu va mai fi o optiune atunci cand ajungi in cea de-a noua luna de sarcina, insa pana cand burtica ta va incepe sa eclipseze silueta, poti opta pentru un truc de moda util, astfel incat sa nu arati ca un "balon" in rochii foarte largi, fara nicio forma.

Poarta rochite sau topuri mai largute, decoltate si largute in jos, chiar evazate, si delimiteaza cutia toracica de restul corpului, punandu-ti o centura sau curea subtire imediat sub sani. Aspectul tau va fi mult mai armonios si vei da si o nota eleganta tinutei, care pare elaborata, dar care se realizeaza atat de simplu.

Pune accent si atrage atentia asupra partii superioare a corpului!

Atunci cand esti supraponderala si se mai adauga siluetei si burtica din sarcina, este indicat sa distragi atentia de la zona centrala a corpului, de la bazin sau abdomen, acolo unde se acumuleaza cele mai multe kilograme, si sa o muti spre partea superioara, la gat, umeri si sani.

Pentru a reusi acest efect, este important sa alegi bluze sau rochii cu decolteuri generoase, care sa-ti puna in evidenta sanii frumosi capatati in sarcina. Opteaza si pentru bretele subtiri sau deloc, lasand umerii cat mai la vedere sau accesorizeaza-ti gatul cu gablonturi si bijuterii care iau ochii curiosilor si care distrag atentia de la silueta ta mai plinuta.

Alege tinute moncromatice!

Chiar daca negrul este culoarea care avantajeaza cel mai mult supraponderalele, ea nu este o optiune in sezonul fierbinte de vara, cand specialistii ne indeamna sa purtam culori cat mai vii si mai deschise.

Nu fugi de culori, dar ai grija cum le combini, pentru a nu fi in dezavantajul tau. Stilistii sustin ca siluetele plinute sunt cel mai bine puse in valoare de tinute monocromatice, adica in aceeasi culoare din cap pana in picioare. Acestea uniformizeaza aspectul general si te ajuta sa pari nu doar mai slaba, ci si mai inalta. Pentru a scoate tinuta din monotonie, poti pune o pata de culoare cu ajutorul accesoriilor - in special in partea de sus a corpului - cercei, coliere, bentite, palarii, genti etc.

Evita imprimeurile mari!

Cel mai indicat este sa pastrezi coloritul monocromatic pentru tinutele tale, insa nu inseamna ca nu poti purta, uneori, si tinute ceva mai vesele sau animate, care au diverse imprimeuri.

Ca regula generala, este foarte important ca atunci cand esti gravida supraponderala sa eviti imprimeurile maxi, de dimensiuni mari, care au tendinta de a te arata mai plinuta decat esti. Pastreaza imprimeurile pentru esarfe, palarii, genti, cardigane sau paltoane, si renunta la ele in tinutele esentiale.

Tu ce trucuri de moda ai adoptat cand ai fost insarcinata? Ti s-a parut ca iti sta mai bine intr-o anumita piesa vestimentara si ca iti pune in valoare silueta? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre