3 ajutoare de nadejde ca sa scapi de burtica dupa nastere

/ / Modificat: 2014-03-18
3 ajutoare de nadejde ca sa scapi de burtica dupa nastere

Sunt sanse destul de mari ca dupa nastere sa ai inca… burtica. Intr-o perioada de maximum 4 saptamani, incet-incet, uterul se retrage si, odata cu el, si burtica. Timpul de reducere a burticii este influentat de o multime de factori: de cat de activa ai fost inainte de a ramane insarcinata, de cata miscare ai facut in timpul sarcinii, de genele tale, de greutatea acumulata, de faptul ca alatezi natural etc. Si chiar daca nu bifezi toti factorii de mai sus, exista o solutie. Sau mai multe.

Chiloti modelatori

Chilotii modelatori pot fi folositi  atat dupa nasterea naturala, cat si dupa nasterea prin cezariana. Sunt facuti din microfibre (poliamida, spandex si 2% bumbac) si se prelungesc printr-o banda pana sub sani, acoperind abdomenul. 

Materialul din care sunt facuti este unul fin, placut la atingere, care lasa pielea sa respire si o mentin uscata. Ei actioneaza prin compresie si forteaza pielea si straturile adipoase sa se retraga. Alege masura potrivita (nu trebuie sa te stranga sau sa te faca sa te simti inconfortabil) si modelul dorit (tanga sau intregi) si poarta-I zi si noapte pana cand burtica ajunge asa cum ti-o doresti.

Centura

centura-sarcina

O centura este foarte folositoare atat in perioada sarcinii, cat si dupa. Cand burtica creste, centura are rolul de a tine pantalonii pre-sarcina, care deja nu se mai pot inchide normal.  Dupa nastere, poti sa porti in continuare centura pe sub haine ca sa ajuti la aplatizarea si tonifierea burticii. Ideea este sa te simti bine in ea – daca te strange nu e ok – si sa o porti cat mai mult, atat ziua cat si noaptea. Nu-ti fa griji in privinta aspectului, nimeni nu va vedea ca ai un asemenea accesoriu.

Crema antivergeturi

crema antivergeturi-emily evans

Indiferent daca te-ai hotarat pentru un chilot modelator sau pentru o centura - sau crezi ca nu ai nevoie de ele - iti recomandam o crema antivergeturi. Unele burtici se retrag atat de repede incat apar vergeturile, acele cicatrici sub forma de dungulite albe.

E esential sa folosesti creme speciale atat in timpul sarcinii, cat si dupa.  Noi iti recomandam cu caldura crema Emily Evans. A fost creata de o mamica designer - Emily are 3 copii si a trecut prin 3 perioade de sarcina - care, neputand sa gaseasca o crema care sa-i raspunda la nevoi, a creat-o.

Facuta din alge marine, vitamina E, unt de shea, levantica, muscata, patchouli si bergamota, crema este foarte hidratanta, ajuta pielea sa se regenereze si, in plus, miroase foarte placut.

Toate cele trei lucruri de mai sus te ajuta mult sa revii la formele de dinainte de nastere. Dar e bine sa nu te bazezi doar pe ele. Trebuie sa ai si o dieta adecvata si sa faci putina miscare.

Daca vrei sa afli mai mult despre chiloti modelatori, despre centuri si colanti modelatori, te asteptam in showroomul Mama Boutique.

logo Mama Boutique

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre