4 tinute vintage de vara pentru copilasi

/ / Modificat: 2012-05-31
4 tinute vintage de vara pentru copilasi

Pretioasele tinute vintage sunt in voga vara aceasta conform tendintelor vestimentare pentru copilasi. Mamicile pasionate de moda isi pot alinia prichindeii celor mai populare trenduri ale stilului de imbracaminte cu ajutorul pieselor retro, perfecte pentru garderoba celor mici din sezonul cald.

Stilul vintage a acaparat, inca de anul trecut, cele mai diverse sectoare ale industriei de moda. Vara aceasta, copiii la moda vor purta cu necesitate tinute vintage chic, potrivite pentru plimbarile in natura sau pentru alte ocazii speciale. Iata cateva ansambluri vestimentare in stil retro, pentru copilasi cocheti.

Tinuta vintage cu rochita pentru fetite

In afara de influenta puternica a stilului retro in garderoba copiilor din aceasta vara, se mai remarca un alt element in voga pentru sezonul cald din anul 2012: imprimeul floral. Asadar, o tinuta vintage reusita pentru fetite va contine o rochita imprimata cu floricele multicolore, pe un fond inchis. Detaliile care sugereaza acelasi aer retro vor fi broderiile sau gulerele si mansetele din dantela sau panza.

Un model asemanator este disponibil pe evintagecopii.ro, la pretul de 70 lei.

rochita-inflorata

Accesorizeaz-o cu o bentita roz cu dantela (evintagecopii.ro, 20 lei), sandalute semitransparente albastre (evintagecopii.ro, 30 lei) si gentuta ciclam (evintagecopii.ro, 20 lei).

bentita-roz

sandale-transparente

Tinuta vintage cu pantaloni-salopeta pentru baietei

Popularitatea stilului vintage promoveaza vara aceasta pantalonii-salopeta pentru baietei (cu bretele) si cu imprimeu in dungi, retro. Asorteaza-i cu o camasa in carouri clasica (in combinatii cromatice de rosu, verde sau maron) si sandale maron din piele, cu barete groase si calcai.

Gasesti un model similar de pantaloni cu bretele pe lalu.ro, la pretul de 90 lei. Un exemplu de camasa potrivita in acest context este disponibil pe lalu.ro, la pretul de 82 lei. Pentru sandale, te poti inspira din modelul accesibil pe laredoute.ro, la pretul de 139,99 lei.

sandale-baieti

camasa-carouri

pantaloni-bretele

Tinuta cu sarafan din denim pentru fetite

O alta piesa in tendinte pentru moda celor mici din aceasta vara este sarafanul din denim. Mereu in voga, dar mai ales in sezonul primavara-vara 2012, sarafanul din blug se numara printre achizitiile obligatorii ale mamicilor in pas cu tendintele, dornice sa isi imbrace printesele in acord cu trendul in curs.

Asorteaza un sarafan din denim (gasesti un model elocvent pe hainevintage.com, la pretul de 37 lei), cu o pereche de pantofi de lac visinii/burgundy (exemplu pe sisiboutique.allshops.ro, 145 ron) si palarie de soare crosetata crem, cu o aplicatie florala in nuanta pantofilor (un model asemanator este disponibil pe maryhyntblog.blogspot.com la pretul de 30 ron).

rochita-denim

palarie soare

pantofi-lac-copii

Tinuta vintage cu vesta in carouri pentru baietei

Vesta in carouri este o alta piesa vestimentara in voga vara aceasta, datorita aerului sau retro pregnant. La baietei, vesta din stofa este optiunea perfecta pentru tinutele elegante, fie ca vorbim de o serbare scolara sau de un eveniment formal in familie, precum o nunta sau un botez.

Poate fi purtata cu pantaloni eleganti si camasa, dar si cu blugi, pentru o imagine mai lejera. Asorteaza vesta in carouri (exemplu pe mydressing.ro, pret 25 ron), cu pantaloni eleganti din velur (model pe mydressing.ro, 45 ron), camasa in nuante deschise sau neutre (mydressing.ro, 22 ron) si pantofi stil mocasini negri (gasesti un model de acest gen pe mydressing.ro, la pretul de 36 ron).

vesta-baieti

pantaloni-velur camasa

mocasini

Ponturi utile pentru tinutele vintage de vara ale copiilor

  • Nuantele tomnatice exprima cel mai bine aerul retro: maro, bordeaux, bleumarin, kaki etc.
  • Materialele de preferat sunt bumbacul, dantela, panza, velurul si stofa.
  • Pantofii si sandalele din lac reprezinta cu brio stilul vintage.
  • Gentutele si rucsacii "tip postas" adauga instant o nota retro tinutei copilului.

Tu ce piese vintage ai alege pentru tinutele copilului tau in aceasta vara? Impartaseste-ti ideile in sectiunea de comentarii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre