Postat: 10 octombrie 2011 - 0 comentarii [ Comentariu ] - 0 trackback-uri [ Trackback ]
Category: Anunturi

In perioada septembrie – decembrie 2011 Salvati Copiii Romania desfasoara la nivel national o campanie de educare si sensibilizare pentru a promova educarea pozitiva a copiilor si a descuraja violenta ca metoda de educare si disciplinare a copiilor.

Scopul campaniei: promovarea unor metode de crestere si de educare a copiilor care exclud violenta, abuzurile si indiferenta si care sunt adaptate si raspund nevoilor afective pe care le resimt copiii in dezvoltarea lor.

Initiativa raspunde unor nevoi stringente din societatea romaneasca, in conditiile in care bataia este considerata si astazi un mijloc eficient de educatie a copiilor, iar nevoile afective ale acestora sunt adesea ignorate.

Pentru o formare echilibrata a copilului, este important ca adultii sa constientizeze faptul ca violenta asupra copiilor ii transforma pe acestia in adulti agresivi si ca o educatie non-violenta a copiilor este o conditie esentiala pentru a reduce nivelul de agresivitate din societatea romaneasca.

De ce este necesara campania:

In Romania, bataia este inca vazuta ca o solutie pentru educarea si disciplinarea copiilor.

  • Dar bataia nu educa si nu dezvolta copiii, ci le distruge sufletul.
  • Le creeaza probleme emotionale si dezechilibre comportamentale.
  • Alimenteaza un comportament agresiv pentru viitorul adolescent si adult. 


In Romania, la nivelul politicilor publice, sanatatea mentala a copiilor nu este o prioritate si nu este tratata conform standardelor internationale.

  • De aceea, numerosi copii sunt exclusi din societate, prin stigmatizare, diagnosticare si tratare eronate ale unor suferinte sufletesti, ignorarea nevoilor speciale. 
  • Sufletele acestor copii sufera, iar ei devin adulti chinuiti si neadaptati.

Desfasurarea campaniei:

  • Demararea unei colaborari cu autoritatile statului pentru a definitiva strategia nationala pentru sanatatea mentala a copiilor, precum si strategia pentru educatie parentala (actiuni in conformitate cu recomandarile facute de Comitetul ONU pt protectia copiilor in anul 2009; Romania trebuie sa prezinte progresele realizate in cursul anului 2012);
  • Promovarea campaniei prin mijloace media: spot TV, clip audio, machete de presa, afise, e-bannere ce vor fi difuzate si publicate cu sprijinul partenerilor media ai campaniei;
  • Activitati la nivel de comunicare publica (media), evenimente, dezbateri publice si consultari cu autoritatile statului;
  • Salvati Copiii ofera in Bucuresti si alte patru orase din tara servicii de parenting, de consiliere pentru parinti si copii, traininguri pentru profesionisti in domeniul protectiei si ingrijirii copiilor.

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.salvaticopiii.ro