Povestea painii framantata cu mana

/ / Modificat: 2012-11-01
Povestea painii framantata cu mana

Cateva cuvinte despre mine? Am terminat fizica acum 25 de ani si de atunci imi folosesc abilitatile de fizician in diverse domenii, de la cresterea copiilor la condusul masinii, de la predatul stiintelor la relatii publice in folosul firmei sotului meu, de la framantatul painii la conversatiile cu prietenele.

Cateva cuvinte despre mine? Eu sunt Corina Munteanu si am terminat fizica acum 25 de ani. De atunci, imi folosesc abilitatile de fizician in diverse domenii, de la cresterea copiilor la condusul masinii, de la predatul stiintelor la relatii publice in folosul firmei sotului meu, de la framantatul painii la conversatiile cu prietenele.

Am trei copii, adolescenti acum. Doua fete si un baiat, copii plini de vise frumoase, ei insisi un vis frumos.

Povestea painii cu maia a inceput acum trei ani, cand eram foarte bolnava. Nu puteam sa mananc mai nimic si o prietena buna mi-a adus o felie dintr-o paine facuta de sotul ei. Cand am pus o bucatica mica in gura, parca am gustat nectarul zeilor: atat de plina de arome, atat de consistenta, atat de puternica si vie, medicament si hrana in acelasi timp. Cu ea m-am facut bine, ciugulind putin cate putin. Cand m-am pus pe picioare, am avut o revelatie: si eu trebuie sa fac asa o paine in casa, sa o am mereu la indemana, pentru mine si familia mea.

Mereu m-am straduit sa pregatesc mancarea cat mai sanatos, sa cumpar alimente cat mai bio, dar la paine nu ma gandisem. E drept, nici nu aveam cu ce sa compar. Mi-am dat seama ca ai mei copii mananca in fiecare zi cate 3-4 sendvisuri la scoala si degeaba ma straduiesc eu sa le pun branza cea mai cea si untul cel mai cel, cand cele doua felii de paine sunt din carton. Asa ca m-am apucat sa fac si eu painea zeilor, la cuptorul meu de acasa, pentru familie, prieteni si cunoscuti.

Cine mananca de cateva ori paine din asta nu s-ar mai intoarce la cea industriala, binenteles daca ar avea de unde sa cumpere. Intr-un singur loc in Bucuresti  se face o asemenea paine, la Tartelier. Traim intr-un oras sarac in gust, din pacate.

As vrea sa se produca o revolutie. As vrea ca toate femeile, cap de familie, sa fie in stare la un moment dat sa puna pe masa o paine vie facuta cu mainile lor, cu dragostea lor, cu puterea lor. Pare un lucru mic, dar din acel moment numai lucruri bune se vor intampla pentru ele si dragii lor. Pentru ca asa cum poate preschimba faina simpla in paine, femeia poate transforma si potentialul unei vieti implinite in viata insasi.

Programul sigur (atat cat pot fi de sigure lucrurile) al atelierelor de paine traditionala cu maia este in fiecare sambata incepand cu 13 octombrie, cel putin pana la vacanta de iarna din decembrie. Intre orele 15 si 18, cu rezervare in prealabil, pentru ca sunt doar 6 locuri. 

Va astept cu mult drag pe toti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poveste Painea neagra copii

Articole recomandate

Citeste si despre