Povestea lui Danut. Devino si tu Prieten UNICEF!

/ / Modificat: 2012-07-26
Povestea lui Danut. Devino si tu Prieten UNICEF!

Marian este tatal unui bebelus de 11 luni, pe care il ingrijeste cu foarte mult drag dupa ce mama copilului a declarat ca vrea sa il lase in grija statului.

Casa in care locuiesc Danut si tatal sau este cocotata pe deal, langa un rau. Are doua camere si o prispa larga in care tatal a ales sa joace ambele roluri: si de mama si de tata.

Cu ajutorul asistentului social si a anchetelor sociale care au dovedit faptul ca poate avea grija de copil, tatal a reusit sa il pastreze pe Danut acasa. Intre parintii copilului au mai existat discutii dupa divort.

Danut este cuminte si vesel. El primeste hrana diversificata acum nexistand posibilitatea de a fi alaptat.

Tatal lucreaza mai mult cu ziua. In acest timp Danut este ingrijit fie de sora lui care are la randul ei trei copii, fie de bunici.

Indiferent de greutati, familia vrea sa il creasca pe Danut si nici nu se gandesc sa il paraseasca.

UNICEF lucreaza in 64 de comunitati. Rezultatele ne-au aratat ca acolo exista 12.000 de copii aflati in dificultate, de multe ori "invizibili" sistemului: fara acces la medic, fara a merge la scoala, supusi violentei, fara acte de identitate, copii avand copii, copii lasati singuri acasa si mai ales copii in pericol de a fi parasiti de familie si lasati in grija statului. Locul copiilor este in familie, dar 1 din 10 copii este in pericolul de a fi parasit. Este o cifra dureroasa si care reflecta doar o parte din realitatile din Romania.

Devino acum Prieten UNICEF si ajuta-l pe Danut si pe alti copii sa ramana in familie. Dragostea parintilor este de neinlocuit.

Citeste mai multe despre campania UNICEF in articolul Locul fiecarui copil este in familie!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre