Mami, cum pot sa fac copii?

O intrebare de care se teme orice parinte de copil mic. Cu toate ca m-am gandit de multe ori ce o sa ii raspund cand va veni momentul tot am fost luata prin surprindere.

femeie-insarcinata-si-fiica-ei

Era intr-o dimineata in care ne indreptam adormiti toti patru catre birou/gradinita/cresa (dupa caz). Intr-o intersectie, in timp ce in masina nu se auzea decat Radio Itsy Bitsy se aude intrebarea intrebatoare. A fost atat de brusc si de neasteptat pentru neuronii mei cei amorti inca de somn incat am avut senzatia ca tuna. M-am uitat nedumerita pe fereastra, nicio urma de nor! Sotul meu era la fel de surprins ca si mine.

Am intrebat-o doar ca sa ma asigur: Ce ai spus? Ea inocenta silabiseste: “Cum-poti-sa-faci-co-pii?” Se uita la mine cu o privire care imi spunea: “Mama, nu intelegi romaneste?“

Aveam raspunsul pregatit, v-am spus, insa imi era atat de greu sa il livrez. Nu sunt adepta povestilor cu barza si voiam sa ii spun adevarul in asa fel incat sa il inteleaga si sa o satisfaca.

Intreb din nou: Cum adica? Ea usor iritata: Nu vreau sa fac copii, dar vreau sa stiu cum pot sa ii fac? Ma uit din nou la taica-sau, aproape ca ma pufnea rasul, dar parca nu era rasul meu. E mica tare, are 4 ani, cum de s-a gandit sa ma intrebe asta?

O privesc in ochi si ii spun: Pentru a face copii trebuie sa fii adult. Taica-sau se grabeste sa adauge: “Si o sa afli atunci”.

O privesc. Este nemultumita! Continui: Cand vei fi adult, vei fi terminat scoala, probabil ca vei avea un serviciu asa cum are mami si tati si poate si o casa numai a ta, vei cunoaste un barbat de care te vei indragosti, cu care te vei casatori si veti face copii. O privesc din nou si intreb: Esti multumita de raspuns? Raspunde afirmativ si imi cere sa pun o poveste.

Am scapat usor!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul