Sfaturi pentru tatici: cum sa creezi o legatura stransa cu bebe, inca din primele zile de viata

/ / Modificat: 2018-09-18
Sfaturi pentru tatici: cum sa creezi o legatura stransa cu bebe, inca din primele zile de viata

Pentru ca in primele zile de viata ale bebelusului, atunci cand ajungeti acasa de la maternitate, cam totul se invarte in jurul alaptarii, ar putea fi greu pentru proaspatul tatic sa se simta inclus si sa inceapa sa stabileasca o legatura cu bebe.

Multi barbati se simt marginalizati in primele saptamani, ceea ce inseamna ca ar putea sa rateze oporunitati importante de a forma o conexiune cu copilul lor, mai ales daca se vor reintoarce la serviciu la scurt timp dupa venirea pe lume a celui mic.

Cu toate acestea, rolul tatalui este extrem de important in viata noului nascut, pentru ca tine numai de el sa il invete pe bebe ca dragostea, alinarea si afectiunea nu tin numai de hrana; exista mai multe modalitati prin care taticii pot stabilii o relatie stransa cu bebelusul si pot petrece timp de calitate impreuna cu el, fara ca un biberon cu lapte sa fie necesar.

6 idei pentru dezvoltarea relatiei tata-bebe

Timpul pe care bebelusul il petrece cu tatal sau este esential dezvoltarii legaturii emotionale dintre ei, asa ca iata cateva modalitati prin care poti sa creezi o legatura stransa cu bebe, inca din primele sale zile de viata, fara ajutorul unui biberon:

1.Contactul cu pielea

Sunt deja recunoscute beneficiile contactului direct cu pielea mamei, imediat dupa nasterea bebelusului, insa micutul poate beneficia de acestea mult timp dupa nastere, nu doar cu mama ci si cu tatal sau. Atingerea, contactul fizic, au un rol important in dezvoltarea atasamentului, asa ca este la fel de important pentru bebe sa ia contact direct cu pielea tatalui sau. Cea mai buna modalitate este ca imediat dupa ce a fost hranit, bebelusul sa se cuibareasca pe pieptul tatalui sau.

2.Masajul bebelusului

Masajul bebelusului necesita o atingere delicata de care bebe are nevoie si pe care o adora; masand bebelusul, taticul poate sa aiba contact vizual cu cel mic si sa vorbeasca cu el, stabilind o legatura directa. Daca bebelusul nu se bucura inca de masaj, asteapta cateva saptamani pana cand este mai constient de mediul inconjurator si incearca din nou.

3.Baita de seara

Baia de seara este o ocazie excelenta pentru tatici sa stabileasca o legatura puternica cu bebelusul. Mentinand o rutina zilnica, timpul petrecut la baita de seara poate fi o metoda excelenta pentru pitic si tatic de a se relaxa si a se simti bine impreuna, iar tu vei putea sa iei o pauza si sa te odihnesti la sfarsitul unei zile lungi si cu siguranta obositoare.

4.Plimbari in marsupiu

Taticii pot sa isi plimbe bebelusul in marsupiu si sa interactioneze cu el in acelasi timp. Bebelusul va sta cuibarit la pieptul tatalui sau, ceea ce ii va conferi siguranta si caldura si vor avea sansa de a discuta despre ce vad in plimbarea lor, creend astfel o relatie puternica.

5.Povestea de dinainte de culcare

Nu doar baita de seara, ci si povestea de dinainte de culcare poate fi incorporata in rutina zilnica si poate fi un obicei care sa dureze pentru multi ani de acum incolo. Cercetarile au aratat ca tatii care citesc povesti copiilor lor pot sa influenteze pozitiv dezvoltarea creativa a celor mici.

6.Cantecele speciale

Copiilor le plac cantecelele si de aceea o melodie are capacitatea de a-i relaxa, indiferent de varsta. Indiferent de calitatile vocale ale taticului, un cantec doar al sau si al bebelusului este o modalitate excelenta de a petrece timp impreuna, putand deveni un ritual al lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata crestere copil A deveni tata Apropiere tata bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre