Discutia cu partenerul despre dorinta de a avea un copil

/ / Modificat: 2016-10-06
Discutia cu partenerul despre dorinta de a avea un copil

Decizia de a avea un copil este una dintre cele mai importante din viata fiecaruia, fie ca esti femeie sau barbat. Atunci cand esti intr-un cuplu, decizia nu mai este una individuala, ci este una comuna. Totusi, nu intotdeauna aceasta decizie este unanima. Este posibil ca tu sa vrei copil, iar partenerul sa nu stie sau sa fie impotriva.

Cum ii spui si cum il convingi?

Alege momentul potrivit pentru a deschide subiectul! O astfel de discutie, destul de delicata nu trebuie sa aiba loc in orice conditii. Alege un moment in care partenerul tau este relaxat si binedispus. Niciodata nu initia discutia atunci cand este stresat, cand vine de la serviciu sau este somnoros. Cel mai probabil vei primi un mare "NU" ca raspuns si nici nu va fi dispus sa comunice prea mult pe marginea subiectului.

Vorbeste-i in primul rand despre cat de compatibili sunteti si de cat de mult va iubiti!

In primul rand, rasfata-l cu cateva declaratii de dragoste. Accentueaza apoi si faptul ca sunteti compatibili, treceti printr-o perioada atat de frumoasa in care va iubiti mult si ca este foarte buna pentru a concepe un bebe si pentru a va bucura de sarcina si de nasterea copilului. Fa-i un mic tablou si spune-i cum il vezi tu ca tatic si cat de frumos va fi, ca sunt experiente unice si nu in ultimul rand, joaca si cartea cea mai importanta: sexul. Pana la urma sa concepi un bebe nu este asa rau si necesita ceva activitate in pat! Nu are cum sa-i displaca ideea!

Fii pregatita cu un arsenal de argumente si solutii!

Daca ati mai discutat despre acest subiect, dar de fiecare data ati ajuns la concluzia ca "nu este momentul" potrivit, insa tu ai ramas totusi cu dorinta, este timpul sa iei masuri. Gandeste-te care au fost argumentele invocate impotriva acestei idei pana acum. Poate ca sunt mai multe, dar alege 3 cele mai puternice si importante dintre ele. Probabil ca acestea sunt finantele, timpul limitat sau faptul ca nu aveti inca o locuinta proprie.

Stai, mediteaza si gaseste solutii la aceste probleme. Nu inseamna ca trebuie sa cumperi casa sau sa spargi o banca, dar trebuie sa cauti solutii de compromis. De exemplu, fa un mic plan in care sa ii arati ca veti putea avea timp si pentru voi si ca el isi va putea face timp pentru serile "intre baieti" daca lasati copilul o data la mama lui, o data la a ta si asa mai departe. Gandeste-te si cam cat de repede ai putea sa te intorci la serviciu dupa nastere (pentru a spori un pic bugetul familiei) si cu cine ai putea lasa bebelusul in acest timp.

Fii pregatita de o respingere!

Nu te duce sa vorbesti cu partenerul tau fiind foarte sigura ca va zice "da".. cel putin nu din prima, daca nu a fost de acord pana acum sau a strambat din mustacioare. Asadar, s-ar putea sa aduca iarasi tot felul de argumente si chiar daca esti pregatita sa le contracarezi este posibil ca "nu"-ul lui sa te demoralizeze un pic si sa lasi garda jos.

Fii pe pozitii si pregatita ca un avocat incapatanat!

Foloseste-te de exemple din jurul vostru! Fie ca e vorba de finante, locuinta sau frica de a avea un copil este posibil ca mult timp de acum incolo sa existe aceste neajunsuri. Spune-i ca daca te iei dupa aceste lucruri niciodata nu esti suficient de pregatit sa ai un bebelus si sa ai grija de el sau sa suporti cheltuieli in acest sens, cel putin nu daca faci parte dintr-o familie cu un trai decent.

Pentru a fi si mai convingatoare da-i exemple din jurul vostru, de prieteni care au copii si care nu sunt intr-o situatie financiara grozava, dar se descurca grozav si se bucura in fiecare clipa de minunatia lor de copil. Exemplele sunt destul de convingatoare si merg pe principiul "daca ei pot, eu de ce nu as putea?".

Atinge-i latura sensibila de viitor tatic!

Scoate-i in evidenta toate beneficiile si lucrurile bune precum si dragalasenia de a avea un bebe mic si frumos. Foloseste-te de tot ce este mai gingas si frumos in a avea un bebe - acele degetele mici si dragalase si piciorusele mici care abia asteapta sa alerge prin toata casa. Spune-i cata bucurie este sa fii parinte si o binecuvantare! Apoi vorbeste-i despre latura emotionala folosindu-te de apelativul "tatic". Il va sensibiliza si va mai lasa un pic garda jos in privinta refuzului categoric.

Tu ai discutat cu partenerul tau despre posibilitatea de a avea un bebelus? Care au fost reactiile lui? Ce sfaturi le oferi aspirantelor? Asteptam parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Ce faci cand barbatul de langa tine nu este pregatit pentru a deveni tata

Cand este momentul potrivit pentru a deveni tata

Cand unul dintre parteneri vrea un copil, dar celalalt nu

Cum se schimba viata ta cand devii tata

Teama de a deveni tatic

Cand el nu vrea copii

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Discutie bebelus partener Relatie cuplu Romantism cuplu conceptie Sex pentru conceptie Planificarea unui copil Esti pregatit sa devii tata Relatie cuplu Casatorie Ceas biologic barbati A deveni tata

Articole recomandate

Citeste si despre