Daca vrei sa fii un tata bun, pune-ti familia pe primul loc!

/ / Modificat: 2020-01-20
Daca vrei sa fii un tata bun, pune-ti familia pe primul loc!

Cum este un parinte bun? Este intrebarea pe care multi si-o pun, dar putini stiu sa raspunda. Poate ca esti unul dintre cei care cred ca un parinte bun este cel care isi trimite copiii la scoli bune, cel care aduce multi bani acasa sau cel care economiseste pentru a avea o vacanta incredibila in familie. Toate acestea sunt in regula, dar nu este suficient.

Se stie ca banii nu aduc fericirea, iar lucrurile materiale nu garanteaza  ca esti un parinte excelent. Asta are mai mult de-a face cu familia, emotiile si mai ales cu prioritatile. Stiind sa fii in alaturi de copil in momente bune si in vremuri grele si doar actiunile tale vor dovedi daca esti sau nu un parinte bun.

Cum isi iubeste familia

Nu poti generaliza dragostea aratata copilului sau familiei, pentru ca sunt multe moduri de a iubi. Exista cateva caracteristici care arata cum un barbat se straduieste sa fie un tata bun. Iata care sunt acestea:

Este intotdeauna prezent

Acest tata este intotdeauna acolo pentru copilul lui. Familia sa stie ca poate conta pe el ori de cate ori are nevoie, indiferent de problema. Nu se va gandi niciodata sa plece sau sa-si abandoneze micutul, oricat de complicata este viata. Copilul este pentru acet parinte, unic si minunat. 

Familia este cea mai mare dragoste a lui

Unii barbati sunt dedicati trup si suflet job-ului, dar acest tata stie sa separe munca de familie. Atunci cand ajunge acasa nu exista decat familia lui. Poate avea spatiul personal pentru a se bucura de interesele lui, dar copilul si familia sunt mai presus de toate aceste lucruri. Este tipul de tata capabil sa lase tot ce face pentru a se dedica familiei, de fiecare data cand este nevoie. Sufetul  lui se lumineaza de fiecare data cand isi imbratiseaza familia, deoarece aceasta iubire este cea care ii mangaie cu adevarat inima.

Este implicat in cresterea copilului

Acest tata se implica in cresterea celui mic, pentru ca stie ca rolul lui este foarte important pentru buna dezvoltare a copilului. Si il educa tinand cont de valori, limite si norme. Stie ca reprezinta cel mai bun si cel mai important exemplu pentru micutul lui. Acesta va face mereu tot posibilul pentru a-si controla emotiile si pentru a face din actiunile lui un bun exemplu. El se va stradui ca cel mic sa sa devina un om bun.

Dedica timp de calitate copilului

Acest parinte este constient ca viata de astazi nu ii permite sa aiba atat timp cat si-ar dori pentru a fi aluri de copilul lui. Dar atunci cand are, isi doreste ca timpul sa fie de calitate. Isi va iubi si isi va sustine copilul mai presus de orice, stiind ca interesele acestuia sunt cel mai important lucru pentru a evolua. Cand micutul nu reuseste, va fi acolo pentru a-l ghida, dar fara a-i rezolva problemele, doar invatandu-l care sunt instrumentele necesare pentru a progresa. Este parintele care stie sa asculte fara sa judece, orientand mai degraba decat impunand.

Vrea ca copilul sa fie fericit

Cea mai mare si profunda dorinta a acestui tip de tata este ca cel mic sa fie fericit mai presus de toate. Deciziile pe care le ia vor fi intotdeauna orientate catre bunastarea micutului. El va sti sa aibă grija de sine pentru a fi cel mai bun tata si va avea grija de emotiile lui negative, astfel incat sa nu afecteze dezvoltarea emotionala a celui mic. Este tolerant, rabdator si iubitor. Insa trebuie amintit un lucuru: nu exista tatal perfect. Dar daca isi iubeste neconditionat copilul, atunci esti tatal perfect. Si asta conteaza cu adevarat!

Sursa: Etapa Infantil

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata bun Familie

Articole recomandate

Citeste si despre