Cum pictam camera copilului?

/ / Modificat: 2012-02-28
Cum pictam camera copilului?

Cum pictam camera copilului? Punem la un loc talent, culoare, pasiune si dragoste, iar rezultatul va fi cu siguranta indragit de copil...

camera_pictata

Culoarea este ceea ce defineste copilaria si modul de perceptie a mediului inconjurator  de catre cei mici inca din primele saptamani de viata. Nu intamplator, jucariile dedicate celor mai mici bebelusi sunt practic o explozie de culoare. Personajele din desene animate, ilustratiile cartilor si tot ceea ce se adreseaza celor mici abunda de farmecul cromatic.

Ideea amenajarii spatiului de locuit al celui mic si nu numai, este de multe ori pe cat de entuziasta pe atat de greu de realizat.  Nu intotdeauna gasim cel mai potrivit obiect decorativ care sa sublinieze un colt al incaperii sau nu gasim cele mai potrivite draperii. Probabil nici modelele de tapet pe care le gasim in magazinele de profil  nu sunt intotdeauna chiar ceea ce ne dorim.

Si atunci, ce alta varianta putem adopta? Va propun o deschidere larga catre personalizarea spatiului de locuit prin pictura interioara a peretilor. Este o oportunitate de a da un plus de personalitate, de a aduce o nota de veselie, de a da o alta dimensiune spatiului pe care alegeti sa il amenajati.

personaje_disney

Aceasta metoda am ales-o si eu pentru fiul meu. Cu mult drag si daruire mi-am schitat in minte, apoi pe hartie, micul univers pe care il visam pentru pustiul meu. Pentru ca eu pictez, am stiut dintotdeauna ca imediat ce va avea camera lui, voi face in asa fel incat sa fie inconjurat de culoare si de personaje dragalase care sa-i zambeasca din orice colt al camerei s-ar afla. Desigur, am folosit culori rezistente la apa, nontoxice, mate, cu o putere de colorare buna si un aspect foarte vesel.

Ca sa cream o lume pentru copiii nostri trebuie sa alegem culorile si personajele. Si unele si altele sunt la fel de importante. Este clar ca trebuie sa aducem aproape de copil personajele lui preferate, dar trebuie sa alegem si culorile potrivite. Putem, folosindu-ne de toate acestea, sa educam simtul estetic al copiilor nostri si le cream o data in plus sentimentul de acasa. Acasa va fi un loc plin de culoare si lumina!

dulap_pictat

Culorile sunt importante in viata noastra prin efectele pe care le au asupra starii noastre de spirit. Medicina foloseste culoarea in scop terapeutic, aceasta latura a sa numindu-se  cromoterapie. Culorile calde au un efect de stimulare, in timp ce culorile reci au un efect calmant, linistitor. Haideti sa pornim intr-o calatorie printre culori si emotii!

Rosul este cea mai aprinsa culoare, este culoarea ce actioneaza asupra inimii, crescand bataile cardiace. Este culoarea ce creste dinamismul si energia fizica. In acelasi timp, este si culoarea ce trebuie evitata in camera de dormit, in birouri, in zonele destinate relaxarii. Prea mult rosu poate crea anxietate si agresivitate.

Galbenul ajuta la concentrare si combate starea depresiva. Stimuleaza voia buna, senzatia de bunastare generala, creste apetitul. Este ideala pentru bucatarie: nu altereaza culorile naturale ale alimentelor si ofera senzatia de curatenie. Dar este culoarea ce va fi evitata in camerele de dormit, deoarece ne face mai nervosi si ne accelereaza respiratia. Ea este culoarea cea mai stralucitoare.

Portocaliul este culoarea cea mai calda, dar nu si excitanta ca rosul si nici stralucitoare cum e galbenul. Induce seninatate, entuziasm si buna dispozitie, amplifica optimismul, alunga teama si nervozitatea. Este culoarea perfecta pentru o camera de zi, pentru salon si pentru sala de mese.

copii_dansand

Verdele este culoarea seninatatii si a naturii. Favorizeaza somnul, atenueaza stresul emotiv, fiind o culoare regeneranta ce transmite calm si liniste. Este adaptata pentru spatiile care necesita luciditate si concentrarea atentiei, cum ar fi salile de studiu si saloanele de terapie.

Albastrul are proprietati calmante si antistres. Favorizeaza relaxarea si somnul. Incetineste bataile inimii si ritmul respirator, atenuand senzatia de foame. Este culoarea adaptata pentru birouri si dormitoare, utilizata mai mult pentru nunantele sale deschise. Este cea mai rece culoare.

tweety

Culorile sunt deci capabile sa conditioneze starea de spirit si echilibrul nostru interior. Trebuie, deci, ca atunci cand facem o alegere pentru camera copilului sa tinem cont de culoare, de povestea picturii si de emotiile pe care ni le trezim si pe care le starnim copiilor nostri.

carte_vizita_Bunea_Andreea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre