Salvarea noastra la drum lung

/ / Modificat: 2018-05-24
Salvarea noastra la drum lung

Iata-ne din nou la drum! Cu catel si purcel, sau, ma rog, ursulet si leut de plus, cu copilul mic si copila mare, ne-am imbarcat spre un loc unde sa nu gasim blocuri, asfalt prea mult, noxe si galagie. Cu piticii dupa noi, absenta zgomotului este cumva utopica, dar macar ii auzim doar pe ei.

Am mai facut noi drumuri si mai lungi mai scurte, nu era cazul sa ne facem probleme pentru putin peste 150 de kilometri. Doar avem in bagaj tot felul de jocuri, joculete! O punga intreaga statea in portbagaj si urma sa intretina vie rabdarea celor mici. Planul era sa mergem pana la benzinaria unde alimentam de obicei si acolo sa scot cate ceva din arsenalul pregatit.

Dar, ce sa vezi? Cand am oprit la benzinarie, ia papornita cu entretaiment de unde nu-i. Adica, ea chiar exista, doar ca acasa, pe holul de la intrare. Cale-ntoarsa nu aveam de gand sa facem, dar trebuie sa le gasim si o ocupatie pentru ca nu aveam atata variante de raspuns la intrebarea ”Cand ajungem?” pusa de un milion de ori.

Acel moment cand auzi intrebarea "Cand ajungem?" de 3 ori intr-un minut...

Cand am facut oprirea, am incercat sa gasim o solutie, pentru ca previzualizam ce urma sa se intample si nu facea parte din filmul ”Relaxarea” in care urma sa jucam rolurile principale. Ce sa facem? Copiii beau niste piureuri de fructe, noi ne luasem cate o cafea si pendulam intre a ne opri la un magazin sa luam cate o jucarie noua sau sa ii rugam pe bunici sa ne trimita prin curier, la hotel, sacosa pregatita de-acasa.

Intre timp, aruncam si-un ochi pe telefon sa mai vedem ce se intampla prin lume (Pretexte! Stiti doar ca e gest intrat in reflex!). Atunci ma gandesc ca am putea folosi telefonul pentru distractia celor mici. Cum eu nu stau cu ei in spate ar fi fost destul de greu sa urmaresc ce aplicatii deschid sau la ce filmulete se uita.

Am gasit o solutie!

Mi-am adus aminte de o aplicatie, Aplicatia HiPP pentru copii, care are in centrul ei Maimuta Anton, Tigrul Thilo, Cameleonul Carla si toti ceilalti HiPPiS, ii ajuta pe cei mici sa se distreze si sa invete lucruri noi. Stiu ca ar fi fost indicat sa stau langa ei, dar cum contextul era cel de mai sus, era destul de complicat. Oricum, partea cea mai tare a aplicatiei este ca se opreste singura dupa 15 minute, asa ca nu exista riscul sa o foloseasca prea mult. Ca sa nu mai spun ca are jocuri educative, se descarca gratuit si este usor de inteles si de folosit chiar si de catre copiii mai mici!

Am instalat aplicatia si am facut niste reguli pentru utilizarea aplicatiei, in sensul timpilor de folosire si a ordinii, astfel incat sa nu cream alte motive de scandal. Si iata-ne plecati la drum. Am ajuns cu bine la destinatie, fara prea multe fire de par albe in plus. Aplicatia nu numai ca i-a distrat pe copii, dar i-a si invatat niste lucruri dragute pe care au promis sa le puna in practica de indata ce situatia o va cere.

Ne-am dat si noi seama ca ar trebui sa nu ne mai speriem de tot ceea ce inseamna telefon mobil pentru copii, pentru ca vremurile care vin aduc dupa ele din ce in ce mai multa viata digitala. Conteaza doar modul in care o folosim. Si aplicatia HiPP a inteles care sunt temerile si necesitatile parintilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie masina copii Calatorii copii Aplicatii smartphone copii Jocuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre