Drepturile copilului in Romania sunt protejate de o legislatie competitiva la nivel european

/ / Modificat: 2013-02-18
Drepturile copilului in Romania sunt protejate de o legislatie competitiva la nivel european





 

Drepturile copilului in Romania sunt protejate de o legislatie competitiva la nivel european, a declarat chestorul-sef Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), la conferinta internationala cu tema "Protectia juridica a minorului din Romania".

Problema adoptiilor a fost solutionata, cea a constructiei institutionale este in curs de realizare, mai ramane chestiunea referitoare la consumul de droguri, in special, in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 25 de ani, a precizat Abraham.

"Exista o particularitate in Romania, unde consumul de stupefiante de catre minori, in special baieti, este asociat cu traficul de droguri si aceasta din cauza saraciei", a subliniat presedintele ANA. El a evidentiat, totodata, solidaritatea internationala deosebita din punct de vedere financiar de care s-a bucurat Romania in lupta antidrog din partea Uniunii Europene, cat si a SUA. La randul sau, Ionut Codescu, secretar de stat pentru afaceri europene si internationale in Ministerul Justitiei, a relevat importanta colaborarii inter-institutionale in ceea ce priveste protectia minorilor impotriva traficului si consumului de droguri.

Secretarul de stat a mentionat ca planul de reforma a justitiei in Romania prevede, intre altele, reintegrarea sociala a minorului si protectia victimelor, imbunatatirea pregatirii in domeniu a procurorilor si judecatorilor si obisnuinta acestora de a lucra in echipe mixte, alaturi de politisti si de reprezentanti ai penitenciarelor. Paul Magnuson, judecator in statul Minessota (SUA), a prezentat in cadrul conferintei elemente din sistemul judiciar american.

El a subliniat ca, impreuna cu expertii americani care s-au deplasat la Bucuresti, judecatori si cadre didactice, va analiza opiniile exprimate de participantii la conferinta in vederea identificarii de solutii care sa duca la mai buna administrare a actului de justitie in Romania.

La manifestare au participat reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, Ministerului Public, Asociatiei pentru Promovarea Justitiei Minorilor "Salvati Copiii".

Sursa: Cronica Romana

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre