Urmareste-ne:

Mituri despre laptele UHT




 

Mit 1 - Termenul de valabilitate al laptelui UHT este extins deoarece contine conservanti.

Fals:

Tratamentul termic aplicat laptelui, de tip soc termic 2-4 secunde, urmat de ambalarea in conditii aseptice in ambalaje multi strat protejeaza laptele de contactul cu lumina si oxigen.

Mit 2 - Laptele isi pierde proprietatile nutritive prin tratamentul UHT.

Fals:

Tratamentul de tip soc termic, adica incalzire - racire foarte rapida – UHT – si ambalarea aseptica sunt modalitati sigure de pastrare a tuturor valorilor nutritive, vitamine si calciu.

Mit 3 - Laptele de la taran este mai bun decat laptele UHT.


Fals:

Laptele UHT este de o calitate superioara, fiind supus mai multor controale, ceea ce inlatura posibilele riscuri de contaminare si anulare a proprietatilor nutritive: provenienta de la animale purtatoare de microorganisme daunatoa

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul