Laptele si consolidarea sistemului osos la copii
 

Capacitatea organismului de a produce calciu pentru a consolida scheletul este mai mare in cursul copilariei si a adolescentei.

In consecinta, copiii au nevoie de un important aport de calciu pentru a beneficia de o osatura rezistenta la varsta adulta, insa concomitent cu activitatea fizica si aport de vitamina D si radiatii solare.

O jumatate de litru de lapte pe zi asigura organismului necesarul de calciu de care are nevoie pentru a incetini procesul de decalcifiere osoasa care incepe dupa 30 de ani.

500 ml de lapte acopera 75% din necesarul zilnic de 800 mg de calciu care, in plus, prezinta si o foarte buna biodisponibilitate, fiind absorbit in intestin in proportie de pana la 45%.


Segal R. (2001) apreciaza ca laptele si produsele lactate constituie sursa cea mai importanta de calciu usor asimilabil din alimentatie, deoarece raportul calciu/fosfor de 1.5:1 este favorabil unei bune utilizari digestive a calciului, ca si a prezentei lactozei si a acidului citric cu care calciul formeaza saruri solubile usor asimilabile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul