Cum sa protejezi pielea bebelusului tau de radiatiile solare

/ / Modificat: 2015-06-30
Cum sa protejezi pielea bebelusului tau de radiatiile solare

Radiatiile solare sunt un pericol pentru cei mari si cei mici deopotriva, iar daca ne gandim la pielea sensibila a unui bebelus, riscul este cu atat mai mare. Iata de ce este important sa ai grija ca pielea micutului tau sa fie protejata de potentialele efecte nocive ale razelor ultraviolete, dar si ale caldurii excesive din sezonul cald.

Consecintele caldurii sau ale caniculei asupra bebelusului sunt nenumarate, daca nu iei masuri speciale de protectie. Insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa tii copilul in casa toata vara, ci doar ca este important sa iei in considerare cateva reguli importante, de fiecare data cand il expui mediului exterior.

Cat de sensibil este bebelusul tau la soare

Bebelusii au un grad de suportabilitate a caldurii mai scazut decat adultii, ceea ce inseamna ca pielea poate suferi mai usor de arsuri solare, iar predispozitia la insolatie este mai mare.  

Micutul tau nu are o masa corporala foarte mare, iar suprafata corpului retine caldura mai repede si mai usor decat un copil mare sau adult. Asadar, daca ti se pare  ca este cald, probabil ca bebelusul tau este deja supraincalzit (transpiratia nu este un indicator de incredere la aceasta varsta, deoarece bebelusii, nu transpira foarte mult).

Principalele riscuri la care este supus in cazul supraincalzirii sunt deshidratarea, insolatia si iritatia provocata de caldura. Cand copilul are de suferit de pe urma caniculei, poti observa o inrosire puternica in obraji, o stare de moleseala sau, dimpotriva, de agitatie, respiratie accelerata si aparitia de bubite mici rosii.

Vestea buna este ca disconfortul termic si pericolele pentru sanatate pot fi prevenite prin cateva masuri simple si la indemana de protectie pe timpul verii!

Ce metode de protectie sa folosesti pentru pielea bebelusului pe timp de vara

Sticla, betonul, nisipul si apa sunt suprafete care reflecta razele solare. De aceea, este posibil ca si atunci cand sta la umbra copilul tau sa fie afectat de razele ultraviolete. Ideal ar fi sa aplici si alte metode de protectie solara pentru a fi sigura ca cel mic nu va suferi de arsuri pe piele.

Umbrelutele de soare sau corturile iti pot oferi umbra, alege tu produsul de protectie solara cu care sa le combini. 

Bebelusii mai mici de sase luni ar trebui sa fie tinuti departe de razele soarelui si imbracati cu haine care sa le protejeze pielea. Daca expunerea la soare nu poate fi evitata, specialistii recomanda folosirea cremelor de protectie solara doar pe portiuni mici ale corpului copilului, in zonele ramase neacoperite de haine sau palariutele de soare.

Majoritatea cremelor de protectie solara trebuie aplicate cu aproximativ 20 de minute inainte de expunerea la soare si reaplicate la fiecare doua ore.

Factorul de protectie (SPF) al unei creme de protectie solara trebuie sa fie de cel putin 15. Exista pe piata lotiuni de protectie solara pentru copii care sunt colorate. Daca alegi sa le folosesti pe acestea, poti face din aplicarea lor o joaca si iti va fi mult mai usor sa observi daca ai aplicat peste tot.

Ritualul zilnic de ingrijire este la fel de important in reusita unei bune protectii a pielii pe timp de vara. Ai grija sa alegi sapunuri, lotiuni si creme sigure pentru bebelusi, cu o formula delicata, special conceputa pentru pielea delicata a celor mici. O piele bine hidratata este in acelasi timp mai putin vulnerabila in fata agresiunilor din mediul exterior.

Foloseste o lotiune de spalare hidratanta pentru bebelusi (JOHNSON’S® Baby lotiune de spalare hidratanta), care sa curete delicat pielea micutului tau. Pentru un plus de confort, foloseste si Pudra JOHNSON'S® Baby, care ajuta la protejarea pielii de frecare si iritare, mai ales pe timp de vara.

Seara, aplica un strat subtire de lotiune hidratanta (Lotiune de corp inainte de culcare JOHNSON'S® Baby BEDTIME CREAM™) , cu NaturalCalm™, un amestec patentat de arome relaxante, cu efect calmant. O piele rezistenta in fata actiunii razelor ultraviolete este o piele hidratata si bine ingrijita!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre