Cum sa ingrijesti pielea delicata a bebelusului tau?

/ / Modificat: 2015-06-30
Cum sa ingrijesti pielea delicata a bebelusului tau?

Cum sa ingrijesti pielea delicata a bebelusului tau?

Nimic nu se compara cu pielea fina si delicata a bebelusului tau, insa pe cat de placuta este la atingere, pe atat de sensibila poate sa devina cu o ingrijire nepotrivita.

Protejeaz-o de iritatii, substante chimice nocive si alti factori agresivi din mediul inconjurator, cu produsele potrivite. Exista cateva masuri pe care le poti lua in beneficiul pielii bebelusului tau, ele fiind baza unui ritual corect de ingrijire. 

Sigur ca bebelusul tau este perfect, insa pielea acestuia poate sa nu ramana la fel in anumite perioade. Practicile uzuale de ingrijire sunt cai eficiente de mentinere a pielii micutului tau frumoasa si catifelata. Iata care sunt acestea!

Mentine pielea bebelusului cat mai curata

In primele luni de viata, bebelusul tau nu nu se murdareste foarte mult, insa chiar si asa este important sa ai grija ca pielea lui sa fie cat mai curata in permanenta. Baita de seara are un efect excelent de relaxare asupra micutului tau, ajutand si la indepartarea sebumului in exces  si a celulelor moarte de pe suprafata pielii.

Folosirea apei caldute in zonele cheie (fata, manute si zona genitala) este mai mult decat suficienta pentru ingrijirea corecta a pieli bebelusului. 

Utilizeaza un sapun sau o lotiune de curatare pentru bebelusi in regiunile cel mai mult supuse impuritatilor, precum zona genitala sau portiunile in care pielea se pliaza. Cauta intotdeauna lotiuni de curatare cu efect anti-iritant, hipoalergenice si cu PH neutru.

Alege cu atentie servetelele umede pe care le folosesti pentru igiena micutului tau! Este ideal ca ele sa nu contina sapun sau alcool (ingredient ce pot irita pielea) si sa aiba un efect hidratant intens. Incearca servetelele igienice Johnson’s Baby Gentle Cleansing Wipes, cu 97% apa pura, cu o actiune suficient de delicata, incat pot fi folosite chiar si in regiunea ochilor.

Hidrateaza corect pielea bebelusului

Hidratarea suplimentara a pielii bebelusului compenseaza umiditatea pierduta de tesutul cutanat delicat al micutului tau si ofera o bariera protectoare importanta in fata factorilor de mediu agresivi. Iata de ce este bine ca dimineata si seara sa aplici o crema pentru bebelusi cu umectanti in compozitie (ingrediente care ajuta pielea sa retina umiditatea). 

Un ritual minunat inainte de somn poate fi sa folosesti  Crema de corp inainte de culcare JOHNSON'S®Baby BEDTIME CREAM™  sau Lotiunea  de corp inainte de culcare JOHNSON'S®Baby BEDTIME LOTION™®. Maseaza-i pielea usor si o vei hidrata in profunzime, ajutandu-ti puiul totodata sa se linisteasca prin aromele relaxante pe care le emana.

Pentru a preveni uscarea pielii micutului tau, este bine sa folosesti regulat un ulei pentru bebelus (asa cum este Uleiul Johnson’s Baby) si o lotiune hipoalergica cu pH neutru pentru bebelusi.

Ai grija sa alegi cu mare atentie samponul. In compozitia sa nu trebuie sa se regaseasca ingrediente iritante, care sa afecteze scalpul. Samponul JOHNSON'S® Baby are o formula delicata, la fel de inofensiva precum apa pura. Foloseste sapunuri si detergenti cu formula delicata, special conceputa pentru pielea sensibila. 

Indiferent de produsele pentru care optezi, asigura-te ca au in compozitie ingrediente inofensive. In timp ce unii conservanti din aceste formule speciale pentru ingrijirea pielii bebelusilor sunt necesari pentru prevenirea inmultirii fungilor si a bacteriilor, evita pe cat posibil parabenii si ftalatii, cu un potential nociv ridicat.

Incearca sa previi, nu sa tratezi

Daca vrei sa nu afli vreodata ce inseamna afectiunile dermatologice la bebelusi, concentreaza-te pe preventie, mai exact pe cateva obiceiuri de ingrijire care tin problemele la distanta. De pilda, ai grija sa aplici o crema emolienta in regiunea genitala a copilului dupa fiecare schimbare a scutecului, mai ales seara inainte de culcare.

Sapunurile, cremele si unguentele delicate sunt excelente pentru mentinerea frumusetii pielii bebelusului tau. 

Ai grija sa alegi cu mare atentie samponul. In compozitia sa nu trebuie sa se regaseasca ingrediente iritante, care sa afecteze scalpul.

Samponul JOHNSON'S® Baby are o formula delicata, la fel de inofensiva precum apa pura. Foloseste sapunuri si detergenti cu formula delicata, special conceputa pentru pielea sensibila. 

Uleiurile pentru bebelusi si lotiunile speciale pentru cei mici ajuta la mentinerea nivelului optim de hidratare a pielii, contribuind totodata si la ameliorarea problemelor cutanate asociate cu iritatiile. Ai grija sa le alegi pe cele mai bune!

Tu care crezi ca sunt cele mai bune metode de ingrijire a pielii bebelusilor? Ce sfaturi pretioase poti sa oferi proaspetelor mamici? Ofera-ne ponturile tale utile in sectiunea comentariilor de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre