Cum sa ingrijesti funduletul bebelusului tau

/ / Modificat: 2015-10-09
Cum sa ingrijesti funduletul bebelusului tau

Cum sa ingrijesti funduletul bebelusului tau

Funduletul bebelusului este, fara discutie, una dintre cele mai importante preocupari ale proaspetelor mamici. Pielea fina si catifelata din aceasta regiune sensibila risca sa fie iritata foarte usor de umezeala si caldura din interiorul scutecului. Tu stii ce trebuie sa faci ca sa o protejezi ca la carte?

In 24 de ore, nou-nascutul uda scutecul de aproximativ 12 ori. In aceste conditii, este lesne de inteles de ce zona lui genitala si funduletul trebuie sa fie curatate ori de cate ori cel mic isi face nevoile si inainte de alaptare ( in cazul sugarilor ). Cum sa eviti iritatiile neplacute si ce produse sa folosesti, afli mai jos!

Cand are funduletul bebelusului de suferit

Funduletul unui bebelus se irita de regula atunci cand scutecul umed si cald ramane prea mult timp in contact cu pielea sensibila de la acest nivel. In alte situatii, poate fi vorba de o schimbare in alimentatie, care face ca materiile fecale sa devina mai acide, deci mai agresive cu pielea celui mic.

Umezeala din urina creste frictiunea pielii si pH-ul pielii, facand-o mai putin coeziva si mai permeabila. Aceste efecte combinate intensifica actiunea enzimelor din materiile fecale si altor agenti iritanti care inflameaza pielea.

Servetelele umede pentru bebelusi de slaba calitate pot contine diverse substante si agenti chimici care vor dauna pielii bebelusului. 

Iritatiile de scutec apar atat in cazul utilizarii scutecelor de unica folosinta, cat si al celor din material textil. De obicei, arata ca o urticarie instalata in regiunea genitala, pe fese si coapse. 

Ce sa faci pentru a proteja funduletul bebelusului

Poti sa previi si chiar sa tratezi iritatiile aparute la nivelul funduletului bebelusului schimbandu-i scutecul des. De asemenea, este important sa nu il prinzi prea strans, astfel incat sa permita pielii sa respire si sa nu se frece de piele. 

Curata de fiecare data funduletul bebelusului cu servetele concepute special pentru pielea lui sensibila ( cele de calitate pot fi folosite din cap pana in picioare, precum Servetelele igienice de curatare delicata JOHNSON’S® Baby ), apoi aplica un strat potrivit de crema pentru evitarea iritatiei provocate de scutec.  In acest fel, bariera naturala de protectie a pielii ramane intacta.

Ai grija sa folosesti servetele sau lotiuni delicate de curatare, care nu contin alcool, sapun sau alte ingrediente cu potential iritant. 

Daca bebelusul dezvolta o eruptie cutanata pe fundulet, apeleaza la ajutorul medicului pediatru pentru tratamentul potrivit. In acest caz, este ideal sa-l tii pe cel mic perioade cat mai lungi fara scutec, astfel incat pielea sa fie expusa la aer in mod direct. Iritatia de scutec raspunde de obicei la tratament in primele 48-72 de ore, insa ar putea sa dispara complet abia dupa o saptamana. 

Ingrijire delicata pentru intregul corp

Un fundulet catifelat de bebelus inseamna un ritual zilnic de ingrijire complet si corect, bazat pe folosirea de produse sigure, destinate in mod special bebelusilor si nevoilor specifice ale acestora. 

Pentru spalarea zilnica si momentul baitei, opteaza pentru lotiuni de curatare delicate, care mentin pielea mereu hidratata si nu ii dezechilibreaza pH-ul  ( Lotiune de spalare JOHNSON’S® Baby BEDTIME BATH® ). 

Inainte de culcare, aplica o crema de corp care suplimenteaza doza de hidratare necesara pielii sensibile a celui mic ( Crema de corp inainte de culcare JOHNSON'S® Baby BEDTIME CREAM® ) si rasfata-ti cat mai des bebelusul cu un masaj pe cinste, cu ajutorul unui ulei pentru bebelusi de calitate ( Ulei de corp cu musetel sub forma de gel JOHNSON’S® Baby Oil, care calmeaza, protejeaza si hidrateaza ). 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre