Riscurile aparitiei infectiilor genitale. Cum le poti evita?

/ / Modificat: 2011-02-02
Riscurile aparitiei infectiilor genitale. Cum le poti evita?

Pastrarea unei igiene impecabile pe tot parcursul sarcinii este vitala, deoarece o piele murdara poate deveni o adevarata poarta de intrare pentru microbi si infectiile produse de acestia. Daca in mod normal ai grija la igiena proprie, pe parcursul sarcinii trebuie sa sporesti aceasta grija pentru a usura functiile pielii afectate de schimbarile hormonale specifice.

Trebuie sa acorzi o atentie sporita in special organelor genitale, deoarece secretiile vaginale sporesc in cantitate, fara a avea insa o cauza patologica. Aceste secretii vaginale sporite pot irita la un moment dat organele genitale – ceea ce e de evitat pe parcursul sarcinii. Tine minte ca o igiena intima precara iti poate crea mari probleme atunci cand esti insarcinata.

Infectiile genitale aparute ca urmare a unei igiene intime precare pot tranversa bariera placentara si compromite mediul amniotic in care se dezvolta fatul. Chiar si nasterea vaginala poate deveni dificila, deoarece infectiile genitale pot afecta si structura normala a peretilor vaginali.

Pentru a evita afectiuni genitale precum cistita, iritatia vulvei si infectiile vaginale, este necesar sa tii cont de urmatoarele sfaturi:


• Pe perioada sarcinii, fa-ti toaleta externa cu un sapun/gel special conceput pentru igiena intima a organelor genitale; foloseste apa calduta. Un sapun/gel special poate fi folosit in fiecare zi, deoarece contribuie la mentinerea pH-ului natural al organelor genitale si a unui mediu sanatos la nivelul mucoaselor si tegumentului.

• Foloseste o pudra speciala pentru aceasta zona, mai ales daca esti una dintre persoanele care sufera de o transpiratie abundenta.

• Foloseste o lenjerie adecvata perioadei de sarcina care nu favorizeaza mentinerea umiditatii organelor genitale si aparitia vaginitelor si a infectiilor locale (lenjeria de bumbac este, in acest caz, cea mai potrivita).

Gelul pentru igiena intima

Din gama Vita Age Mamma ai la dispozitie un Gel pentru igiena intima (conceput pentru a restabili nivelul normal de aciditate a mucoasei vaginale). Acest gel pentru igiena intima este imbogatit cu extracte naturale de migdale si orez, iar pH-ul sau aduce la limite normale aciditatea mucoaselor si a pielii, ajutand la refacerea barierelor naturale de aparare.

Se foloseste precum un gel normal pentru igiena intima, o data sau de doua ori pe zi. Se recomanda folosirea gelului pentru o curatare blanda a mucoaselor genitale, pentru prevenirea iritatiilor, a inflamatiilor, pruritului si mirosului neplacut din aceasta zona delicata a corpului.

Produsul nu contine parabeni, coloranti sintetici, petrolati, alergeni, SLES, SLS, proteine animale, siliconi, alcool si etoxilati (PEG/POE). Produs testat dermatologic si cu nichel.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre