Pozitii de alaptare si trucuri pentru un alaptat de succes

/ / Modificat: 2015-06-23
Pozitii de alaptare si trucuri pentru un alaptat de succes

Pozitii de alaptare si trucuri pentru un alaptat de succes

Alaptarea reprezinta o ocazie grozava pentru a te apropia de bebelusul tau, iar laptele matern contine nutrientii care ii vor oferi bebelusului tau cel mai bun inceput de viata.

Ghid al celor mai populare trei pozitii pentru alaptare

Leaganul

Aceasta e pozitia clasica de alaptat. Sprijina-ti bebelusul intr-o pozitie confortabila pe un brat, aseaza-l la san si gata! Folosind pozitia leaganului, in momentele cand esti obosita, cu un bebelus nou-nascut poate duce la usturimea mameloanelor, asa ca e posibil sa-ti doresti sa incerci si alte pozitii.

Intinsa

Aceasta e o pozitie foarte confortabila daca esti o mamica extenuata! Mai ales daca ai copci. Aseaza-te pe o parte, intinde un brat si aseaza bebelusul la sanul care sta in pozitie orizontala.

Clestele

Tine bebelusul sub un brat, cu trupul si picioarele infasurate pe spatele tau, avand capul aproape de sanul tau. Aceasta pozitie iti poate scuti bratul de dureri si se foloseste deseori pentru a alapta in tandem gemenii.

Trucuri pentru alaptari reusite

Invata pozitia cleste

Cheia alaptatului eficient este stapanirea pozitiei cleste. Chiar daca bebelusul tau se hraneste, daca nu e prins corect, vei avea senzatia ca-ti rumega mamelonul! Daca nu esti sigura daca o faci in mod corect, cere sfaturi de la o moasa sau un consultant de alaptare. Alapteaza in mod frecvent. Primele cateva saptamani de alaptat iti vor influenta productia de lapte, asa ca incearca sa alaptezi din doua in doua ore in primele cateva zile.

Alterneaza sanii

Alapteaza pe o parte pana cand bebelusul va fi satul, apoi ofera-i celalalt san ca "desert". Bebelusul tau nu va avea nevoie de ambii sani la fiecare alaptare, dar alterneaza sanul cu care incepi alaptarea. Ai asteptari realiste. Daca ai asteptarile corecte, ai mai mari sanse de a alapta cu succes. Incearca sa intelegi si sa accepti ca, la inceput, alaptarea poate fi dificila si neconfortabila.

Pregateste-te!

Asigura-te ca iti sprijini spatele in mod corect cu un scaun sau o perna de alaptat. De asemenea, ti-ar fi de folos sa ai la indemana o sticla de apa, o gustare, telefonul si orice alt lucru de care ai putea avea nevoie in timpul alaptarii. 

Nu te zgarci cu sutienul

Exista game intregi de haine de alaptat stilate pe care le poti incerca, dar cel mai important lucru e sa ai un sutien de alaptare care-ti vine bine. De asemenea, ia-ti niste pernite pentru sani pentru a preveni scurgerile. Unele mamici considera ca bustierele de alaptare sunt obligatorii pentru alaptarile din timpul noptii.

Consuma multe lichide

Bea cel putin 10 pahare de apa pe zi. La urma urmei, tu esti cea care produce tot lichidul consumat de bebelusul tau, asa ca trebuie sa mentii consumul de apa la un nivel ridicat.

Ia-ti o pompa de san

Faptul ca-ti hranesti bebelusul exclusiv de la san nu inseamna ca tu trebuie sa fii cea care il si hraneste. Colectand lapte matern, partenerul tau va putea sa hraneasca bebelusul la ora 2:00 dimineata, tu putand sa te bucuri de somn – asa ca merita din plin!

Nu uita sa-ti pastrezi simtul umorului

Daca descoperi o bavetica murdara pe umar in timp ce-ti faci cumparaturile sau stropesti pe cineva cu lapte cand bebelusul se indeparteaza de san, sa speram ca vei putea rade pe seama acestor incidente. La fel ca multe aspecte ale ingrijirii bebelusilor, alaptatul e destul de complicat, dar minunat si distractiv in acelasi timp!

Grija pentru piele, grija pentru viata! Afla mai multe pe NIVEA Baby!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamica experta Trucuri si sfaturi pentru ingrijirea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre