Cum sa-ti ajuti bebelusul (si pe tine) sa dormiti bine noaptea

/ / Modificat: 2015-06-26
Cum sa-ti ajuti bebelusul (si pe tine) sa dormiti bine noaptea

Cand te gandesti la primele zile si saptamani alaturi de bebelusul tau nou-nascut, e posibil sa nu-ti amintesti deloc ca bebelusul tau a dormit. Dar a dormit! Adevarul e ca e perfect normal ca bebelusii sa aiba obiceiuri de dormit dezordonate.

Unii bebelusi se odihnesc ceva mai mult de o ora odata! Dar toti au nevoie de cat mai mult somn pentru o crestere si dezvoltare sanatoasa.

Dormitul unei nopti intregi este un punct de referinta pentru parinti si pentru bebelusii lor. Toti bebelusii sunt diferiti, asa ca nu exista un moment anume cand vei avea norocul sa te bucuri de o noapte intreaga de somn. Unii bebelusi de trei luni pot dormi ore in sir, in timp ce altii, la zece luni, inca se trezesc pentru a fi hraniti in toiul noptii.

somn-bebelus_4

Cu toate acestea, majoritatea bebelusilor incep sa doarma toata noaptea dupa ce implinesc sapte luni de viata. Aceasta scurta informare iti ofera cateva detalii si strategii utile pentru somnul linistit al bebelusului tau.

In mod surprinzator, cei mai multi bebelusi nu dorm suficient. Conform Fundatiei Nationale Americane pentru Somn, un bebelus obisnuit doarme aproximativ 12,7 ore pe zi, dar se recomanda intre 14 si 15 ore pe zi in primul an de viata.

Bebelusul tau iti va arata semne ca e pregatit de culcare cand isi va freca ochii, evitand contactul vizual sau agitandu-se. Acesta e semnalul tau pentru a-i ajuta sa o ia spre taramul viselor.

Stabileste o rutina de culcare ce va include:

  • O baie calda inainte de culcare ii va face sa se simta relaxati si confortabil;
  • Un masaj usor dupa baie, pentru a-i pregati de somn;
  • Pastreaza caile nazale ale bebelusului curate si mucoasa nazala sensibila umeda pentru a-i ajuta sa respire si sa doarma mai bine. Conform pediatrilor, obturarea cailor nazale este cel mai frecvent motiv pentru somnul agitat al copiilor;
  • Jucariile de alinare, cum ar fi ursuletii de plus sau paturicile, ii ajuta pe bebelusi sa nu se mai simta singuri cand vine ora lor de culcare. Nu e recomandat ca bebelusii sa doarma cu jucarii in patut pana la un an, asa ca indeparteaza-le dupa ce adoarme;
  • Inchide lumina si ia-ti bebelusul in brate pana adoarme.

Acum, ar trebui sa fie pregatit pentru a se duce in lumea viselor frumoase!

Dupa prima lor noapte dormita complet, nu te simti descurajata daca nu se intampla in fiecare noapte. E un lucru destul de normal. Un studiu al Fundatiei Nationale Americane pentru Somn a demonstrat ca 69% dintre toti bebelusii si copiii mici (deci si parintii lor) resimt probleme legate de somn cel putin o data pe saptamana.

Solutia Nazala pentru Bebelusi NIVEA si Sprayul Nazal NIVEA Baby contine o solutie salina sterila, 100% fiziologica si nu contin parfum, coloranti si conservanti. Ambele produse sunt potrivite pentru utilizare zilnica. Acestea curata usor nasul blocat, lichefiaza crustele si sustin capacitatea naturala de curatare a bebelusului tau. 

De asemenea, incearca produsul Crema de baie NIVEA Baby. Acesta dedurizeaza apa de baie pentru a asigura protectia pielii bebelusului tale. De asemenea, un masaj calmant pentru bebelus cu Uleiul de corp NIVEA Baby ii va hrani pielea in profunzime.

Grija pentru piele, grija pentru viata! Afla mai multe pe NIVEA Baby!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamica experta Trucuri si sfaturi pentru ingrijirea bebelusului Adormire bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre