Ultimele discutii din forum
 1. #1
  new sunshine
  Guest
  Este o campanie pentru ajutorarea copiilor cu boli de sange.

  In Romania, bolile grave ale sangelui inseamna o lupta nedreapta cu destinul. Bolnavii cauta ajutor in marea lor majoritate in strainatate, desi acolo transplantul salvator ii costa triplu fata de cat ar putea sa coste in Romania. Daca autoritatile medicale ar infiinta Registrul National de Donatori Neinruditi, bolnavii ar putea primi grefe de la donatorii din Romania sau din numeroasele tari inscrise in Registrul International. Transplantul s-ar putea face in tara, rapid si cu costuri mult mai mici.  Stirile ProTv pledeaza pentru realizarea, in cel mai scurt timp a Registrului, un program medical care pentru sute de copii si adulti romani bolnavi de leucemie, talasemie si boala Hodgkin ar putea insemna diferenta dintre viata si moarte.  Pentru ca acest Registru sa poata functiona este insa nevoie ca tot mai multi romani sa se ofere ca potentiali donatori.  Cei care vor sa devina donatori de celule stem si sa incerce sa salveze prin acest gest un bolnav de leucemie vor fi supusi initial unui simplu set de analize. Cei sanatosi vor fi introdusi intr-o baza de date. In cazul in care unul dintre ei este compatibil cu un bolnav, el este chemat la spital pentru prelevarea celulelor stem. Procedura este simpla si seamana cu donarea de singe, dar este mult mai putin solicitanta. Donatorul este legat la un aparat care selecteaza celulele stem hematopoietice din singele lui dupa care singele ii este reintrodus in organism. Procedura este simpla si nu implica nici un fel de risc pentru donator in singele caruia celulele stem se refac dupa citeva zile.  Completeaza daca vrei sa ajuti. Accepta sa devii donator.

  Avem viata in sange

 2. #2
  Floricica Senior ginazarna's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.01.2009
  Postari in forum
  3.466
  Bravo new sunshine pentru initiativa cu topicul asta! Si eu mi-am inscris tot familionul, si am trimis tuturor prietenilor formularul!

 3. #3
  new sunshine
  Guest
  Merci....uneori nu prea ma uit la tickere dar am zis ia sa fac o exceptie si daca e vorba de copiii si putem sa ii ajutam printr-un lucru atat de neinsemnat ,de ce nu?
  Avem viata in sange!!!

 4. #4
  Floricica Senior ginazarna's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.01.2009
  Postari in forum
  3.466
  E trist ce putini s-au inscris! Nu pot sa inteleg de ce...

 5. #5
  Guest
  Adela, link-ul pus de tine deschide pag. copilul.ro!

  formular

 6. #6
  new sunshine
  Guest
  Sunt cam 175 de pagini cu inscrisi dar tot pare putin putin,sunt aporx 21.ooo ,eu am crezut ca sunt vre-o 200.000,chair f putini asa cum zici tu.

 7. #7
  new sunshine
  Guest
  Am gresit cand am pus link-ul si nu pot modifica...o sa il pun inca o data in alt mesaj.Poate ma lasa peste o jumate de ora...........

 8. #8
  Floricica Senior ginazarna's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.01.2009
  Postari in forum
  3.466
  Da un msg la admin., ca nu o sa poti altfel :) dar bannerele noastre duc oricum direct la formular :)
  Acum vreo 2 saptamani chiar ne miram cu fetele la bebelusi de iarna ce putini sunt (erau vreo 13.000)...Nu stiu de ce sunt asa putin receptivi oamenii la asa ceva...Ca mediatizata a fost campania...

 9. #9
  Guest
  am pus eu formularul, Gina!

  forumul are destui utilizatori, sper sa se inscrie cat mai multi!

 10. #10
  Floricica Cu Vechime digutix's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.05.2007
  Postari in forum
  5.303
  buna fetelor]
  felicitari adela pt deschiderea topicului!
  am avut eu de gand sa deschid azi insa m-amm gandit ca nu e voie sau ceva ca are leg cu un post tv...
  am sppus parerea mea la strugurasi:)
  probabil sunt si f multi care inca nu au acces la internet si computer asa ca asta o fi unul din motive pt care sunt putini inscrisi, adica putini in comparatie cu nr de locuitori ai romaniei:)

 11. #11
  new sunshine
  Guest
  Diana merci dar eu ar trebui sa iti multumesc tie pt ca de l atine mi-a venit ideea!!!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari