Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita bistriceanuviorel's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.12.2010
  Postari in forum
  4

  Ajutati un inger pe nume Gabriel

  YouTube - Anunt umanitar Dragos Bistriceanu

  RUGA PENTRU UN SUFLET

  va cerem sprijinul pentru a-l ajuta pe Dragos, un copil încercat acum de soartă, dar care, cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastra, poate depăși momentele cumplite prin care trece.

  Fiecare gură de aer este pentru el o victorie, fiecare respirație este un câștig. Pare un copil vesel, jucăuș, puternic, dar, în fața crizelor, tot echilibrul lui se năruie, la numai doi anișori și jumătate. Epilepsia, astmul, hemipareza, microcefalia – povara lui, mult prea mare pentru un trup atât de mic și firav. Povara părinților, a surioarei...

  Eu tatal-Viorel și sotia mea Daniela împartim o durere de nedescris de când a venit pe lume Dragoș. Ne doream foarte mult încă un copil, însă bucuria ne-a fost umbrită de ziua în care am aflat că băiețelul nostru este grav bolnav. Nici acum nu înțeleg ce s-a întâmplat cu el. De ce trebuie să treacă prin asta tocmai micuțul nostru, cum ar fi fost daca era sănătos, dacă putea alerga, dacă putea vorbi? Care ar fi fost viața familiei Bistriceanu dacă medicii ar fi descoperit încă din timpul sarcinii complicațiile cu care Dragoș s-a născut...

  “Acum doi ani și jumătate așteptam al doilea copil. Mai avem o fetiță, Alexandra, în vârstă de patru ani și jumătate, și credeam că o să fie unul dintre cele mai fericite evenimente din viața noastră. Dar, dintr-un moment pe care îl așteptam cu nerăbdare, s-a transformat într-un adevărat coșmar. Pe 7 iulie 2008 am fost internată la Spitalul Clinic Județean nr. 1 din Craiova și am fost programată pentru operația de cezariană, care urma să aibă loc a doua zi. Seara am avut ruptură de placentă și până a ajuns medicul care trebuia să mă opereze eu deja născusem băiețelul, cu creierul neoxigenat. A primit nota 1 la naștere și ne-au anunțat că s-a născut mort”, îmi amintesc cu tristețe( mama).

  Dragoș a fost resuscitat, apoi ținut la incubator mai mult de o săptămână, timp în care a pierdut foarte mult în greutate. Deși noi am observat că este ceva în neregulă cu băiețelul nostru, doctorii ne-au externat și ne-au mințit tot timpul spunând că nu are nimic, că este sănătos. De fapt, le era teamă să nu îl abandonăm în spital, așa cum se mai întâmplă, îmi amintesc (tatăl).

  Luptă cu destinul…

  Eu și soția mea, abia reușim să ne împartim între cei doi copii și să ne ridicam, de fiecare dată, pentru a lupta pentru viața mezinului. Unii medici ne-au spus că Dragoș este perfect sănătos, alții ne-au apostrofat că doar nu ar vrea ca la numai câteva luni să meargă sau să țopăie prin casă, iar alții i-au dat 60-70% șanse de recuperare, după ce i-au pus numeroase diagnostice.
  Deși era clar că băiatul este bolnav și pe zi ce trece avea simptome tot mai grave, nouă ni se spunea același lucru, că avem un copil sănătos. Dacă am văzut că la Spitalul nr. 1, acolo unde s-a și născut, nu ne băga nimeni în seamă, ne-am hotărât să mergem și la Neuropsihiatrie, să îl vadă un specialist, dar și acela era foarte dezinteresat. Un alt medic de copii, renumit în Craiova , ne-a spus din start că oriunde ne-am duce cu el nu va avea nici o șansă să se facă bine vreodata.

  Din acel moment, lupta aprigă cu destinul a început. «Ne-am hotărât să mergem la București, la Spitalul “Bagdasar Arseni”, iar acolo, cum am intrat pe ușa cabinetului, medicul ne-a spus că băiețelul nostru are epilepsie – lucru pe care atunci l-am auzit pentru prima dată. Și de ce ne-a fost frică nu am scăpat. În urma analizelor s-au stabilit câteva diagnostice destul de grave pentru copil: epilepsie focală simptomatică – care este una dintre cele mai grave forme, hemipareză dreaptă spastică, are întârziere în dezvoltarea neuropsihomotorie – asta însemnând că vârsta lui de dezvoltare este comparabilă cu cea a unui bebeluș de circa șase luni, microcefalie, astm bronșic».

  Lunar, 700 de lei costă numai hrana și medicamentele

  Internările lui Dragoș sunt multiple din cauza sistemului imunitar scăzut. Micuțul stă mai mult în spital decât acasă, face zilnic tratament și kinetoterapie o dată la două-trei luni. Iar toate astea costă... Înainte, situația financiară a familiei nu se clătina atât de puternic ca acum, însă după ce salariul tatălui a scăzut de la 2.100 de lei, la 1.400, pentru Daniela și Viorel lupta a devenit tot mai dură. Casa lor se află sub ipotecă, iar hrana și medicamentele micuțului costă aproximativ 700 de lei pe lună.

  La câteva luni mergem la recuperare la București și soția stă internată cu el două-trei săptămâni. Se mai văd schimbări, dar este foarte greu, costă și transportul destul de mult. Lunar, numai medicamentele lui și laptele praf – pentru că doar asta poate mânca – ne costă aproximativ șapte milioane, exact cât mi-a scăzut mie salariul( Viorel Bistriceanu-tatal).

  O rază de speranță…
  In urma numeroaselor internari in spitalele neurologice din Romania si clinici de recuperare nu s-a constatat o ameliorare a starii de sanatate , motiv pentru care am apelat la serviciile clinicii BAMBINO GESU din orasul Roma din Italia care si-a dat acordul pentru a merge la un consult pentru investigatii si tratament. Costurile spitalizarii si tratamentului de specialitate depasesc cu mult posibilitatile financiare ale familiei . Aceste costuri sunt de aproximativ 35 000 Eur.

  Cu ajutorul Dumneavoastra, cel care cititi acum aceasta pagina, acest copil ar putea fi salvat!
  Nu uitati: pic cu pic se face strop, strop cu strop se face marea, de aceea va rugam sa spuneti mai departe, tuturor cunoscutilor Dumneavoastra, despre acest copilas chinuit, a carei viata depinde de Oamenii din jurul lor!
  "Toti oamenii sunt trecatori dar nu toti trecatorii sunt Oameni! Alege sa fii Om, nu doar un simplu trecator!"
  Donatiile pot fi facute pe numele : Bistriceanu Dumitru Viorel tatal lui Bistriceanu Dragos Gabriel


  Cod IBAN EUR: RO40INGB0000999902229930
  Cod IBAN RON: RO46INGB0000999902229919
  NUMERE TIP TELEDON 0900900024=10EURO , 0900900022=5EURO , 0900900020=2EURO VALABILE DECIT DIN RETEA ROMTELECOM
  nr de contact 0763168011 BISTRICEANU VIOREL

  Un baietel de doi ani si jumatate are nevoie de ajutor in lupta cu boala care il chinuie - VIDEO
  YouTube - LUPTA PENTRU VIATA
  Gazeta de Sud - 25 Ianuarie 2011

 2. #2
  Floricica Nou Venita ginutza1's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.01.2011
  Postari in forum
  1
  cu lacrimi in ochii v-am citit povestea.....si noi avem un baietel cu microcefalie si epilepsie criptogenica are varsta de 9 luni,totul a fost frumos pana la 4 luni cand a facut prima criza si atunci neau pus diagnosticul microcefalie lucru pe care pana la 4 luni nici un dr nu a tras un semnal de alarma desi sa nascut cu capul mic nimeni nu a spus nimic.....traim in romania ,as vrea sa stiu in ce consta tratamentu si ce sanse de recuperare sunt,dorim multa sanatate lui gabriel si credinta in dumnezeu,nu putem ajuta decat cu un gand si o vorba buna....sanatate si succes sa va ajute dumnezeu sa ajungeti in italia

 3. #3
  Floricica Nou Venita bistriceanuviorel's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.12.2010
  Postari in forum
  4
  multumim mult si multa sanatate si copilului dumneavoastra

 4. #4
  cristina elena
  Guest
  V-am trimis mesaj
  @@@@@@@@@@@@@@@@

 5. #5
  Floricica Avansata gsoema's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.06.2008
  Postari in forum
  1.763
  buna ziua! imi pare rau pentru acest micut nevinovat,si noi am avut o "NASTERE CU PERIPETII"asa cum am numit articolul eu de pe blog,acum slava Domnului suntem bine,dar avem doar 14 kg la 4 ani si jumatate dar una peste alta suntem ok, alta este durerea mea acum, si va rog din suflet daca puteti sa ma indrumati catre un forum sau catre un site unde sa gasesc mamici cu copii diagnosticati cu MIOTONIE!!!!!!! nepotelel meu a fost diagnosticat cu aceasta boala crunta care practic distruge masa musculara si el va deveni invalid! multumesc din suflet pentru ajutor!!!!!!!

 6. #6
  Floricica Avansata gsoema's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.06.2008
  Postari in forum
  1.763
  Daca cunoasteti cazuri va rogggggggg ajutati-ma cu o clinica sau un medic bun! am fost la d-l dr MIRCEA BESLEAGA in Bucuresti care in urma electromiografiei a spus ca este std 1.......multumesc si ASTEPT !!!!!!DOAMNE AJUTA!!!!!

 7. #7
  Floricica Nou Venita bistriceanuviorel's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.12.2010
  Postari in forum
  4

  ajutati un ingeras

  „Ajutați-mă să trăiesc!" Acestea ar fi probabil primele cuvinte pe care micuțul Dragoș Bistriceanu le-ar rosti, dacă ar putea să vorbească... Din nefericire 4 diagnostice necruțătoare l-au țintuit pe copilaș la pat. Micuțul suferă de epilepsie focală simptomatică, hemipareză spastică, microcefalie. PARTICIPA SI TU LA SALVAREA UNEI VIETI DONIND 2 EURO CU UN SMS LA NR 848 CU SPECIFICAREA PENTRU BISTRICEANU DRAGOS, VA MULTUMIM

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari