Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Vaccinurile din timpul sarcinii

  Vaccinurile din timpul sarcinii

  Vaccinarea in timpul sarcinii a fost subiectul multor discutii contradictorii prin prisma factorului de rsic pentru bebelusul din burtica. Se pare insa ca exista o serie de beneficii ale vaccinarii in sarcina, beneficii mult mai mari fata de riscul posibil pe care il poate avea asupra bebelusului.

  Pentru orice femeie care isi doreste un copil este recomandat un screening prenatal pentru bolile contagioase precum hepatita A si B, rujelola.

  In timpul sarcinii se pot face o serie de vaccinuri precum vaccinul pentru hepatita A recomandat viitoarelor mamici care prezinta un risc crescut de a contacta acest virsus, vaccinul pentru hepetita de tip B este la fel recomandat viitoarelor mamici cu risc crescut de infectare.

  Vaccinul antigripal este recomandat in special in sezonul rece cand riscul de a contacta gripa este mai crescut si se poate face in orice trimestru de sarcina.

  Vaccinul poilomelotic este recomandat stric in cazurile in care viitoarea mamica prezinta un risc mare de infectare.

  Vaccinul pneumococic, vaccinul impotriva meningitei. Vaccinul diftero-tetenic este recomandat doar viitoarelor mamici care nu au fost vaccinate in ultimii 10 ani. Vaccinul antirabic este recomandat de asemenea.

  Vaccinul contra febrei galbene este de asemenea recomandat doar in cazul in care exista un factor de risc de infectie foarte ridicat.

  Exista si o serie de vaccinuri contraindicate pe toata periada de sarcina (acesta putand fii administrate doar ca in cazurile de urgenta): antivaricela, antirubeola, antioreion si antirujeola.

  Daca mai cunoasteti si alte vaccinuri recomandate sau din contra contraindicate pe periaoda de sarcina astept opiniile si recomandarile voastre

 2. #2
  Floricica Nou Venita iri_nuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.01.2010
  Localitate
  honolulu
  Postari in forum
  265
  De unde ai luat informatiile?..... eu inca nu am auzit pana in acest moment de vaccinuri bune in sarcina.... nu mai pun ca doctorul la care merg a interzis orice pastila sau vaccin sau injectie pe perioada sarcinii(inafara de acid folic si daca e stricta nevoie un paracetamol)..... eu nu sfatuiesc pe nimeni sa faca vaccinuri pe perioada sarcinii pt ca sunt f periculoase si cu efecte secundare f grave, atat pt mama cat si pt copil(sau mai ales pt copil).... take care [pumnii stransi]

 3. #3
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664
  Irinuk eu am scris foarte clar acolo ca toate aceste vaccinuri se fac numai la recomandarea medicului ginecolog sau specialist, nici o viitoarea mamica nu trebuie sa faca un vaccin sau sa ia orice fel de medicament dupa ureche ci numai la recomandarea medicului si in dozele recomandate de medic. Eu cred ca asta e o regula sfanta pe periaoda de sarcina si nu numai si orice persoana ar trebui sa stie asta.
  In plus aceste vaccinuri de care am vorbit sunt recomandate numai in anumite situatii, in anumite cazuri in care daca nu sunt efectuate riscurile sunt mult mai mari.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari