Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Avansata alinaflory's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.06.2009
  Postari in forum
  1.986

  Streptococcus agalactiae grup B

  Buna ziua. Sunt insarcinata in 36 de saptamani si ieri am primit rezultatul la secretie si mi-a iesit streptococcus agalactiae grup b. Dr mi-a recomandat ampicilina si ovule klion. Cat de grav este acest streptococ pentru bebe? Cei drept m-am cam speriat destul de tare si de ieri tot caut informatii despre acesta. Va rog mult sa i-mi spuneti cat de grav este si daca poate lua si bebe? Acum 2 luni la ultimul examen al secretiei nu a iesit

 2. #2
  xiusha
  Guest
  Este obligatoriu tratamentul cu antibiotic in cazul acesta,femeile insarcinate trebuie monitorizate cu foarte mare atentie.

  Dintre infectiile streptococice de grup B, infectia cu Streptococcus agalactiae este cauza numarul 1 a infectiilor perinatale. La nou-nascuti si copii mici, aceste infectii includ pneumonia si meningita. Femeile insarcinate trebuie monitorizate pentru infectiile cu streptococi de grup B.

  Factorii de risc cert de infectie a nou nascutului in cazul femeilor insarcinate infectate cu streptococi de grup B sunt:
  - travaliu prematur
  - ruptura prematura a membranelor
  - existenta deja a unui copil cu infectie streptococica B
  - febra in timpul travaliului
  - multiparitatea (mai multe sarcini anterioare).
  In cazul acestor femei cu factori de risc certi, se recomanda administrarea antibioticelor pentru a preveni transmiterea infectiei la nou-nascut.

  Si link-ul sursa: Infectiile streptococice

 3. #3
  Floricica Novice daniela37's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.05.2011
  Postari in forum
  556
  Am gasit un articol chiar aici pe site despre acest streptococ pentru care, intr-adevar, se fac determinari exact in saptamanile dinainte de sarcina. pentru ca da, bebelusul poate, in cazul unei nasteri naturale, sa ia microbul.
  Streptococul de grup B | Copilul.ro

  Totodata, inteleg ca daca nu merge tratamentul pe care il fac gravidele in sarcina, se face obligatoriu tratament cu antibiotice injectabil sau in perfuzie, pe parcursul travaliului. Important este ca medicul sa stie despre ce este vorba. Si cum arata analizele. Sanatate multa si nastere usoara!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari